Formula 1

Mercedes continua razboiul dupa cursa din Abu Dhabi. Lewis Hamilton incalca regulamentul si nu merge la Gala FIA

Sursă foto: https://twitter.com/autosemana/

Septuplul campion mondial Lewis Hamilton si managerul general Toto Wolff nu vor fi prezenti, joi seara, la ceremonia care programata la Paris.

"Niciunul dintre noi nu va fi acolo. Eu nu voi fi prezent datorita loialitatii mele fata de Lewis si pentru integritatea mea personala", a declarat Toto Wolff intr-o declaratie de presa.

Chiar si asa, echipa Mercedes va fi reprezentata de directorul tehnic James Allison, care va primi distinctia din partea FIA pentru castigarea celui de-al optulea titlu mondial al constructorilor.

Toto Wolff, un pachet de nervi in finalul Grand Prix-ului din Abu Dhabi, a mai explicat ca i-a venit foarte greu sa gestioneze sentimentele din acel moment.

Pe de-o partea a existat bucuria castigarii titlului mondial la constructori, iar de cealalta parte frustrarea pentru pierderea titlului pilotilor in ultimul tur al cursei din Emirate.

"Ne va lua foarte mult timp sa digeram tot ce s-a intamplat acolo. Cred ca nu vom putea trece niciodata peste. Nu este posibil.

"Cu siguranta nici Lewis, ca pilot, nu va trece usor. Sper totusi sa reusim sa ne adunam ca echipa. Lewis nu va depasi insa niciodata durerea si stresul provocate de ce s-a intamplat in Abu Dhabi", a mai spus Wolff.

Absenta lui Hamilton de la Gala FIA duce la incalcarea regulamentului (Articolul 6.6) care spune ca primii trei clasati la finalul unui sezon din Formula 1 sunt obligati sa participe la aceasta ceremonie in care sunt decernate trofeele anului in sportul cu motor patronat de Federatia Internationala.

In plus, Mercedes a refuzat sa trimita monopostul de Formula 1 la Paris pentru sedinta foto care precede Gala FIA.

Mercedes a renuntat la apelul pe care intentiona sa-l faca la decizia FIA de a oficializa rezultatele cursei din Abu Dhabi.

Potrivit echipei germane cursa din Emirate ar fi trebuit sa se incheie sub Safety Car dupa incidentul care l-a avut protagonist pe Nicholas Latifi, in turul 54/58.

Cursa a fost reluata sub steag verde pentru ultimul tur, iar Hamilton a fost depasit de Max Verstappen intr-o lupta unu la unu pentru titlul mondial.

Cei doi au abordat etapa finala la egalitate de puncte, ceea ce nu s-a mai intamplat in Formula 1 din anul 1974.

Verstappen a cucerit primul sau titlu mondial din cariera la cei 24 de ani ai sai.

Pentru echipa Red Bull Honda este primul titlu mondial la piloti dupa cele patru cucerite cu Sebastian Vettel intre 2010 si 2013.



Mercedes continua razboiul dupa cursa din Abu Dhabi. Lewis Hamilton incalca regulamentul si nu merge la Gala FIA