Formula 1

Mercedes a dominat primele antrenamente de la Imola

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Valtteri Bottas l-a devansat pe Lewis Hamilton pentru doar zece miimi de secunda (0.010s) in a doua sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Regiunii Emilia Romagna, pe legendarul circuit de la Imola.

Finlandezul de la Mercedes a impus timpul de referinta la 1:15.551, fiind cel mai rapid pilot al sesiunii, la fel cu o facuse si in primele antrenemante.

Campionul mondial Lewis Hamilton si-a secondat pentru a doua oara coechipierul, in timp ce francezul Pierre Gasly de la Alpha Tauri a fost al treilea, la 78 de miimi in raport cu Bottas.

Scuderia Ferrari a completat topul cinci prin Carlos Sainz (+0.283s) si Charles Leclerc (+0.820s).

Monegascul a iesit in decor in ultimul viraj provocand intreruperea sesiunii cu steag rosu cand mai erau trei minute din ora programata.

Locul sase i-a revenit mexicanului Sergio Perez de la Red Bull, protagonistul unui acrosaj cu Esteban Ocon de la Alpine in prima sesiune.

O prima sesiune marcata de mai multe iesire de pe pista, cea mai notabila a debutantului rus Nikita Mazepin de la Haas.

Bottas a fost inregistrat in prima sesiune cu timpul de 1:16.564, devansandu-l pe Hamilton cu 41 de miimi si pe Max Verstappen cu 58 de miimi.

Leclerc a venit al patrulea la 232 de miimi in urma liderului.

Castigator al Marelui Premiu din San Marino in 2005, spaniolul Fernando Alonso a incheiat prima sesiune de antrenamente libere cu al saptelea timp.



Mercedes a dominat primele antrenamente de la Imola