Formula 1

McLaren ar putea renunta la colaborarea cu Mercedes

Plecarea lui Lewis Hamilton la rivala Mercedes ar putea pune capat colaborarii dintre gruparea britanica si motoristul german, informeaza surse apropiate echipei McLaren.

Gigantul german Mercedes furnizeaza motoare pentru McLaren înca din 1995, iar cele doua parti au semnat un nou acord în 2009 valabil pentru sase ani.

Dupa ultimele informatii cei de la McLaren sunt nemultumiti de pretul cerut de Mercedes pentru motoarele din 2013. Germanii solicita 8 milioane de lire sterline pentru fiecare propulsor furnizat.

O sursa a declarat pentru publicatia The Sun ca în aceste conditii este exclusa colaborarea pe viitor între cele doua parti.

Potrivit Auto Motor und Sport exista posibilitatea ca japonezii de la Honda sa înlocuiasca motoarele Mercedes pentru cei de la McLaren.

Parteneriatul dintre McLaren si Honda a fost unul de mare succes la finalul anilor 80 si începutul anilor 90, când au dominat Formula 1 de o maniera categorica.

Un noua echipa între McLaren si Honda s-ar putea face începând cu sezonul 2014 când Formula 1 va da startul erei motoarelor V6 turbo.

Alte surse vorbesc despre un interes tot mai mare al niponilor de la Honda de a reveni în Formula 1 înca din 2013.

”Zvonurile nu sunt nefondate, dar nu am decis nimic deocamdata. Evaluam situatia tot timpul”, a declarat pe surse un reprezentant al constructorului Honda.

Honda a parasit Formula 1 la finalul sezonului 2008 din motive financiare, întreaga infrastructura fiind preluata în 2009 de Ross Brawn care a câstigat titlul mondial în acel an cu Jenson Button.



McLaren ar putea renunta la colaborarea cu Mercedes