Formula 1

Max Verstappen, victorie la Montreal cu dublu abandon pentru Ferrari

Sursă foto: https://x.com/Max33Verstappen/

Olandezul Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Canadei găzduit de circuitul Gilles Villeneuve din Montreal, o cursă începută pe ploaie cu George Russell de la Mercedes în pole position.

George Russell a condus plutonul la peste o secundă și jumătate în fața lui Max Verstappen după doar două tururi din cele 70 programate.

Pe măsură ce ploaia s-a oprit și pista a început să se usuce, Russell a început să piardă teren văzând cu ochii în fața lui Verstappen, pilot care a venit la sub o secundă în urma liderului.

Verstappen a ratat un viraj și l-a pierdut din vizor pe Russell, fiind la rândul său ajuns din urmă de Lando Norris, pilotul de la McLaren ajungând liderul cursei în turul 23.

Prima neutralizare a cursei a avut loc în turul 25 fiind provocată de ieșirea în decor a americanului Logan Sargeant de la Williams.

Norris a rămas pe pistă, în timp ce Verstappen a schimbat primul pe Safety Car. Ulterior a intrat și Norris pentru pit stop, strategia celor de la McLaren dovedindu-se falimentară în duelul cu Red Bull pentru prima poziție.

Verstappen a urcat la conducere puțin înainte de jumătatea cursei și n-a mai cedat primul loc, chiar dacă ploaia a revenit pe circuit și cursa a fost din nou neutralizată în turul 54.

Podiumul din Canada a fost completat de Lando Norris și George Russell.

Pentru Scuderia Ferrari cursa de la Montreal a fost una de coșmar, cu un dublu abandon pentru Charles Leclerc și Carlos Sainz.Max Verstappen, victorie la Montreal cu dublu abandon pentru Ferrari