Formula 1

Max Verstappen, victorie in Marele Premiu al Austriei

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Pilotul olandez Max Verstappen s-a impus de o maniera categorica in Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, o cursa pe care a condus-o de la inceput si pana la sfarsit chiar si dupa cele doua opriri programate la boxe.

Echipierul de la Red Bull Honda l-a devansat pe finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes.

Podiumul a fost completat de britanicul Lando Norris, reprezentantul echipei McLaren.

Septuplul campion mondial Lewis Hamilton a incheiat cursa austriaca pe locul al patrulea.

Max Verstappen devine primul pilot din istoria Formulei 1 care castiga trei curse intr-un interval de doua saptamani: Marele Premiu al Frantei, Styriei si Austriei.

Au mai incheiat in puncte Carlos Sainz (locul 5), Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Pierre Gasly si Fernando Alonso.

Dublul campion mondial de la Alpine a prins in extremis ultimul punct pus la bataie dupa depasirea lui George Russell (Williams), cu trei tururi inaintea finalului.

In ultimul tur fostii campioni mondial Sebastian Vettel (Aston Martin) si Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) au fost implicati intr-un accident soldat cu abandonul ambilor piloti.

Clasamente actualizate

Verstappen isi consolideaza primul loc in fruntea clasamentului pilotilor si ajunge la 181 de puncte, cu 31 mai multe decat Hamilton.

Perez este al treilea, cu 104 puncte, la mare lupta cu Norris (101) si Bottas (92).

Red Bull Honda ramane pe primul loc in ierarhia constructorilor, cu 286 de puncte.

Urmeaza Mercedes (242), McLaren (141), Ferrari (122) si AlphaTauri (48).

Ce urmeaza

Marele Circ ajunge intre 16-18 iulie in Marea Britanie, la Silverstone, pentru un weekend cu totul special.

Pentru prima data in istorie sesiunea de calificari va fi mutata vineri pentru a face loc sambata unei curse de sprint (100 km) fara intrari la boxe.

Primii trei clasati vor fi recompensati cu puncte (3-2-1 puncte), ordinea finala urmand a da grila de start pentru cursa clasica de duminica.



Max Verstappen, victorie in Marele Premiu al Austriei