Formula 1

Max Verstappen si Lewis Hamilton au inceput in declaratii asaltul final pentru titlul mondial

Sursă foto: twitter.com/f1

Pilotul olandez Max Verstappen a declarat, joi, in prima conferinta de presa din Abu Dhabi ca se simte vanat de comisarii de cursa. Lewis Hamilton se asteapta ca toti pilotii sa concureze in litera regulamentului.

“Se pare ca alti piloti fac aceleasi manevre si doar eu sunt cel penalizat. Singurul lucru pe care il solicit este sa fie la fel de corect pentru toata lumea. Nu e cazul”, a spus Max Verstappen.

Nu mai putin de trei penalizari a primit Verstappen cursa precedenta din Arabia Saudita. Una pentru depasirea lui Lewis Hamilton in afara pistei, alta pentru scoaterea pilotului de la Mercedes in afara pistei si o a treia pentru frana pusa in fata rivalului sau la titlul mondial.

Verstappen insista insa ca nu a gresit cu nimic in Grand Prix-ul de la Jeddah.

“Amandoi am fost in afara pistei. Cumva ei au judecat ca e greseala mea, dar nu sunt de acord, cum nu sunt de acord nici cu cealalta penalizare”, a spus olandezul.

Cu toate acestea, Verstappen a adaugat ca nu-si va schimba stilul de pilotaj in ultima cursa a sezonului, una cu titlul mondial pe masa.

“De ce ar trebui sa ma schimb cand altora le este permis sa concureze fix asa? Toti ar trebui sa avem voie sa concuram asa”, a concluzionat Verstappen.

Prezent si el la aceeasi conferinta de presa, Lewis Hamilton a fost intrebat daca are incredere in Verstappen.

“Cred ca toti cei prezenti aici au venit sa castige. Imi place sa cred ca fiecare vrea sa o faca in modul corect. Nici macar nu las sa-mi intre in cap acele prostii”, a spus septuplul campion mondial.

Hamilton a mai fost intrebat si despre cum se simte in perspectiva obtinerii unui al optulea titlu mondial in Formula 1.

“Pentru mine e doar un alt campionat. In fiecare an pornesti de la zero si te concentrezi sa castigi. Nu-mi schimb numarul pe masina, raman cu 44, si nu ma consider campionul. Ma consider ca cel care lupta pentru titlul mondial”, a adaugat pilotul britanic de la Mercedes.

Max Verstappen si Lewis Hamilton pornesc ultima cursa a sezonului din Formula 1 la egalitate de puncte.

Daca niciunul dintre cei doi nu puncteaza, titlul va fi cucerit de Verstappen, acesta avand o victorie in plus fata de Hamilton.



Max Verstappen si Lewis Hamilton au inceput in declaratii asaltul final pentru titlul mondial