Formula 1

Max Verstappen, record de victorii intr-un sezon de Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Campionul mondial Max Verstappen s-a impus fara nici cea mai mica emotie in Marele Premiu al Mexicului, cursa in care a pornit din prima pozitie a grilei de start.

Max Verstappen l-a invins cu un avans considerabil pe britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes. Podiumul a fost completat de favoritul local Sergio Perez, pilot care si-a imbunatatit cu un loc pozitia din grila.

Pentru Verstappen victoria din Mexic este a 14-a din sezonul 2022, pilotul olandez stabilind cu aceasta ocazie un nou record de curse castigate intr-un sezon.

Olandezul impartea prima pozitie cu Michael Schumacher si Sebastian Vettel.

Inca o data strategia echipei Red Bull s-a dovedit imbatabila in raport cu cele imaginate de rivalele Mercedes si Ferrari.

Cei de la Red Bull au pornit din grila cu pneurile soft, apoi au schimbat pe medium care au rezistat pana la finalul cursei. In cazul lui Verstappen gumele medium au rezistat 46 de tururi.

De cealalta parte, Mercedes a plecat in cursa cu medium si apoi a schimbat cu harduri, o alegere care s-a dovedit falimentara in lupta pentru prima pozitie.

Ferrari a avut o cursa slaba ratand podiumul. Carlos Sainz a incheiat pe cinci imediat in fata coechipierului Charles Leclerc.

Pentru Verstappen este a 34-a victorie din cariera, in timp ce Hamilton a ajuns la podiumul cu numarul 190 in Formula 1.

Au mai incheiat in puncte Daniel Riccardo (McLaren), Esteban Ocon (Alpine), Lando Norris (McLaren) si Valtteri Bottas (Alfa Romeo).

Pana la finalul sezonului au mai ramas doua curse, in Brazilia si Emiratele Arabe Unite.



Max Verstappen, record de victorii intr-un sezon de Formula 1