Formula 1

Max Verstappen, pole position pe legendarul circuit de la Imola

Sursă foto: https://x.com/redbullracing

Pentru cine nu a urmărit antrenamentele libere din cadrul Grand Prix-ului de Formula 1 de la Imola clasarea lui Max Verstappen în prima poziție după calificări nu arată deloc surprinzător.

Olandezul a stat la cutie în cele trei sesiuni cronometrate și a ieșit la rampă în calificările de sâmbătă, dominând autoritar toate cele trei secvențe.

În final, Verstappen i-a învins pe echipierii de la McLaren pentru mai puțin de o zecime de secundă.

Fernando Alonso a repetat figura din antrenamentele cu numărul trei și a ieșit de pe pistă în prima secvență a calificărilor.

Max Verstappen a impus timpul de referință la 1:15.762 fiind mai rapid cu 79 de miimi în raport cu Nico Hulkenberg de la Haas.

Alonso a părăsit calificărilor după Q1 urmând a pleca de pe locul 19 în cursa programată duminică.

În a doua secvență primul timp etalon i-a aparținut lui Charles Leclerc, pilotul de la Ferrari coborând la 1:15.328.

Verstappen i-a furat prima poziție monegascului la ultima trecere peste linia de start sosire, fiind mai rapid cu 152 de miimi.

Surpriza a venit din partea lui Sergio Perez, echipierul de la Red Bull fiind primul sub linie. Mexicanul va pleca al 11-lea în cursă.

Verstappen a fost nemilos cu rivalii săi în ultima secvență a sesiunii cronometrate pentru configurarea grilei de start.

Triplul campion mondial a oprit cronometrul la 1:14.746 și l-a devansat pe australianul Oscar Piastri pentru doar 74 de miimi de secundă. Pe trei a încheiat Lando Norris, câștigătorul de la Miami, mai lent cu 91 de miimi.

Scuderia Ferrari a venit pe patru și cinci, cu Leclerc în fața lui Carlos Sainz.

Cursa de la Imola este programată duminică, de la ora 16:00.Max Verstappen, pole position pe legendarul circuit de la Imola