Formula 1

Max Verstappen obtine primul pole position al carierei

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Olandezul Max Verstappen e pe val si pista maghiara de la Hungaroring tanarul pilot al echipei Red Bull Racing a obtinut, sambata, cel dintai pole position al carierei.

Verstappen a oprit cronometrul la 1:14.572, devansandu-l cu doar 18 miimi de secunda pe finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes.

Pozitia a treia i-a revenit britanicului Lewis Hamilton, liderul clasamentului pilotilor in acest an.

Prin pole-ul obtinut la Hungaroring, Verstappen devine al 100-lea pilot din istoria Formulei 1 care va porni din prima pozitie a grilei de start intr-un Mare Premiu.

Rezultatele complete din calificarile Marelui Premiu al Ungariei:
1 Verstappen, 2 Bottas, 3 Hamilton, 4 Leclerc, 5 Vettel, 6 Gasly, 7 Norris, 8 Sainz, 9 Grosjean, 10 Raikkonen.

Verstappen: "Este incredibil. Sunt foarte fericit pentru ce s-a intamplat astazi. Mai este o cursa de disputat si asta conteaza cel mai mult la finalul zilei. Este insa minunat si grozav pentru echipa. Mai bine mai tarziu decat niciodata".

Bottas: "In mod evident am fost foarte aproape de Max, iar ei au fost foarte rapizi ca deobicei, dar ramane o cursa de disputat".

Hamilton: "Max a facut o treaba grozava, la fel si Valtteri. Noi vom fi intr-o pozitie buna la startul cursei de maine, iar eu sunt pregatit pentru lupta. Nu va fi cel mai usor loc pentru depasiri, asa ca strategia devine foarte importanta".

Cursa de la Hungaroring va fi live text pe onlinesport.ro, duminica, dupa ora 16:00.



Max Verstappen obtine primul pole position al carierei