Formula 1

Max Verstappen intrerupe hegemonia Mercedes in Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Pilotul olandez Max Verstappen a castigat, duminica, Marele Premiu de la Silverstone aniversar pentru cei 70 de ani de prezenta in Formula 1 pentru circuitul britanic.

Echipierul de la Red Bull s-a impus in fata britanicului Lewis Hamilton si a finlandezului Valtteri Bottas, pilotii echipei de uzina Mercedes, cei care au dominat startul acestui sezon scurtat de pandemie.

Verstappen a mers pe o strategie cu doua opriri la boxe, olandezul plecand din grila cu varianta hard a pneurilor Pirelli.

Aceasta i-a permis lui Verstappen sa reziste mai multe tururi in pista pana la primul schimb (27/52), astfel ca la revenirea dupa pit stop cel supranumit “Super Max” a iesit chiar in spatele lui Bottas si l-a depasit pe acesta dupa doar cateva viraje.

Verstappen a mai oprit o data in turul 33 in acelasi timp cu Bottas, pentru a mosteni apoi fara lupta prima pozitie dupa pit stopul lui Hamilton (42/52).

“Nu mi-am imaginat ca voi castiga”, a declarat Verstappen dupa o cursa entuziasmanta.

Ultimele doua tururi au adus depasirea lui Bottas de catre Hamilton si configurarea astfel a podiumului de premiere.

Prin victoria din acest Grand Prix aniversar Verstappen urca pe locul doi in clasamentul pilotilor prin depasirea lui Bottas.

Hamilton ramane lider, cu un avans de 30 de puncte, dupa prezenta pe al 155-lea podium din cariera, performanta prin care britanicul l-a egalat pe Michael Schumacher.

Charles Leclerc a incheiat pe locul patru dupa o noua cursa in care a scos tot ce era mai bun dintr-un monopost Ferrari extrem de lent pentru pretentiile Scuderiei.

Alexander Albon a completat topul cinci la volanul celuilalt monopost Red Bull Honda. Acesta a profitat de terenul pierdut pe finalul cursei de Lance Stroll si Nico Hulkeberg, cei doi piloti ai echipei Racing Point.

Rezultatele cursei de la Silverstone:

1. Max Verstappen, Red Bull
2. Lewis Hamilton, Mercedes
3. Valtteri Bottas, Mercedes
4. Charles Leclerc, Ferrari
5. Alexander Albon, Red Bull
6. Lance Stroll, Racing Point
7. Nico Hulkenberg, Racing Point
8. Esteban Ocon, Renault
9. Lando Norris, McLaren
10. Daniil Kvyat, AlphaTauri

 



Max Verstappen intrerupe hegemonia Mercedes in Formula 1