Formula 1

Max Verstappen castiga sprintul din Austria. Gafa sezonului cu Fernando Alonso in prim plan

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Campionul mondial Max Verstappen a valorificat plecarea din prima pozitie a grilei de start si a castigat cursa de sprint programata, sambata, pe traseul de la Spielberg in Marele Premiu al Austriei.

Max Verstappen a avut emotii doar in primele viraje, cand a trebuit sa-si apere pozitia in fata rivalilor de la Ferrari.

Olandezul a profitat apoi de duelul roata la roata dintre Charles Leclerc si Carlos Sainz, cei doi echipieri de la Ferrari, pentru a-si construi un avans solid in perspectiva celor 23 de tururi programate.

In cele din urma Leclerc a incheiat in fata lui Sainz, dar la Ferrari se vede cu ochiul liber tensiunea si nervozitatea aparuta in garaj dupa cursa de la Silverstone.

Un alt duel care a tinut capul de afis a fost cel dintre Mick Schumacher (Haas) si Lewis Hamilton (Mercedes) pentru pozitia a opta, ultima in puncte.

Tanarul pilot german i-a tinut piept septuplului campion mondial pana cu doua tururi inaintea finalului, cand Hamilton a gasit in cele din urma interiorul si a trecut de Schumacher pentru locul opt.

Cursa de sprint din Austria a inceput cu un moment stanjenitor pentru echipa franceza Alpine.

Mecanicii au uitat preincalzitoarele pe masina pilotata de Fernando Alonso si astfel dublul campion mondial s-a vazut pus in imposibilitatea de a pleca in turul de incalzire.

Retras la boxe, Alonso n-a mai luat startul in cursa.

Startul a fost intarziat si de oprirea monopostului pilotat de chinezul Guanyu Zhou in coada plutonului.

S-a procedat la un nou tur de incalzire si pana la urma pilotul de la Alfa Romeo a plecat de pe linia boxelor, terminand al 14-lea.

Grila cursei propriu-zise de duminica (71 tururi) este data de rezultatul acestei intreceri de sprint, cu Verstappen in pole position.

Primii opt clasati in cursa de sprint au primit puncte in clasamentul general:

1 Verstappen (8 puncte)

2 Leclerc (7 puncte)

3 Sainz (6 puncte)

4 Russell (5 puncte)

5 Perez (4 puncte)

6 Ocon (3 puncte)

7 Magnussen (2 puncte)

8 Hamilton (1 punct).



Max Verstappen castiga sprintul din Austria. Gafa sezonului cu Fernando Alonso in prim plan