Formula 1

Masinile F1 din 2014: Operatie estetica la nas

Williams a publicat joi seara imagini cu masina de Formula 1, iar ceea ce a atras atentia din prima a fost nasul ciudat. Cu un apendice in varf, asemanator cu forma unui furnicar, cam acesta va fi botul pe care il vom vedea la toate monoposturile din 2014.

Imaginile generate pe computer de echipa britanica ale noului FW36 contin un bot terminat cu un apendice, precum cel al unui furnicar, o gaselnita tehnica pentru a se incadra in schimbarile radicale din F1.

Solutia lui Williams este asteptata sa fie cea folosita pe intreaga grila de start din 2014. Echipele vor incerca sa imbunatateasca la maxim forma nasului, dar in acelasi timp sa respecte noul regulament.

FIA impune ca nasul masinii sa se afle la 18,5 centrimetri inaltime fata de sol, pentru a creste siguranta, insa echipele doresc trecerea unui flux de aer cat mai mare pe sub masina, asa ca au gasit solutia pastrarii inaltimii, dar subtierii spre capat a nasului.

Multi cred ca FIA a mers prea departe fortand echipele sa creeze masini urate.

Martin Brundle, fost pilot in F1, a decalrat despre noile masini ca "nu sunt cuvinte sa le descrii. Nu se pot face masini elegante in partea din fata. Multi sefi de echipa spun ca urasc modul in care arata din fata noile masini".



Masinile F1 din 2014: Operatie estetica la nas