Formula 1

Lumea Formulei 1 socata de retragerea lui Rosberg. Hamilton, de alta parere

Intreg anturajul Formulei 1 a fost luata prin surprindere dupa anuntul facut de Nico Rosberg de a se retrage din Marele Circ. De alta parere este insa Lewis Hamilton, omul care il cunoaste cel mai bine pe Nico Rosberg pilotul.

De patru castigator al titlului mondial, Sebastian Vettel a scris pe contul sau de Twitter: "Foarte suprins si socat de anuntul retragerii lui Nico Rosberg. Iti dorim tot binele din lume in viitor".

Sergio Perez a scris la randul sau despre Rosberg ca "este un mare campion" si ca-l admira foarte mult pe german, in timp ce danezul Kevin Magnussen s-a rezumat la a scrie doar "Mare respect".

De asemenea, francezul Romain Grosjean a scris "Respect, prietenul meu!" pe aceeasi retea de socializare.

Retragerea din Formula 1 a lui Rosberg i-a prins nepregatiti si pe cei din conducerea echipei germane Mercedes, insa nu si pe Lewis Hamilton, coechipierul si rivalul la titlu pentru Nico.

"Sunt probabil unul dintre putinii oameni pentru care aceasta retragere nu este o surpriza. Aceasta si pentru ca-l cunosc de foarte timp. Este prima oara cand castiga in fata mea in 18 ani dupa o rivalitate inceputa in karting. De asemenea, el are o familie asupra careia trebuie sa se concentreze, are un copil, iar Formula 1 iti ocupa foarte mult din timp", a spus Hamilton la Gala Premiilor FIA de la Viena.

"Noi am inceput pe cand aveam 13 ani si tot timpul am vorbit despre castigarea de titluri mondiale. Cand m-am alaturat echipei Mercedes Nico era deja acolo, lucru despre care am vorbit de asemenea cand eram copii. Va fi foarte, foarte ciudat si trist sa nu-l am alaturi anul urmator. Sportul ii va simti lipsa si ii uram toate cele bune", a adaugat Hamilton.



Lumea Formulei 1 socata de retragerea lui Rosberg. Hamilton, de alta parere