Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Canadei

Sursă foto: twitter.com/f1

De la 21:00 am transmis live text in aceasta pagina cursa de la Montreal care conteaza pentru Marele Premiu de Formula 1 al Canadei.

FINAL de cursa. Vettel castiga o cursa pe care a condus-o de la inceput si pana la sfarsit. Podiumul a fost completat de Bottas si Verstappen. Topul sase a fost completat de Ricciardo, Hamilton si Raikkonen. Au mai punctat Hulkenberg, Sainz, Ocon si Leclerc.

56/70 Eroare comisa de Bottas intr-o sicana. Vettel se distanteaza la 6 secunde.

46/70 Vettel ramane la conducere cu un avans de cinci secunde in fata lui Bottas.

37/70 Pit stop si pentru Bottas, al doilea clasat in cursa.

33/70 Raikkonen intra la boxe din pozitia a treia. Acesta revine pe sase in spatele lui Hamilton.

30/70 Vettel impune un nou timp de referinta la 1:15.059. Germanul de la Ferrari are 3.6 secunde in fata lui Bottas.

18/70 Ricciardo castiga la boxe pozitia in fata lui Hamilton. Intre timp liderul Vettel corecteaza timpul etalon la 1:15.210.

13/70 Nicio actiune regulamentara pentru incidentul dintre Stroll si Hartley.

10/70 Duelul dintre Leclerc si Alonso pentru locul zece tine capul de afis. In frunte Vettel s-a distantat la 2.7 secunde in fata lui Bottas.

5/70 Restart de cursa cu Vettel in fruntea plutonului urmat de Bottas si Verstappen. Incident in spate, Sainz agatandu-l pe mexicanul Perez. Acesta revine in pluton profitand de o zona de degajare.

2/70 Steaguri galbene si Safety Car dupa un accident violent in care au fost implicati localnicul Stroll si Hartley. Ambii abandoneaza.

START de cursa. Vettel isi apara prima pozitie, in timp ce Verstappen a incercat depasirea lui Bottas la interior.

21:10 Monoposturile se pun in miscare v turul de incalzire.

Sebastian Vettel porneste din prima pozitie a grilei de start, fiind urmat de Valtteri Bottas de la Mercedes, dar pole position-ul nu asigura victoria la Montreal.

In ultimele 16 curse din Canada doar de sapte ori pilotul aflat in prima pozitie a grilei de start a castigat. Ultimele trei curse de la Montreal au fost castigate totusi de pilotul aflat in pole position.

Linia a doua ii are la start pe Max Verstappen si Lewis Hamilton, liderul clasamentului pilotilor.

Hamilton are sase victorii la Montreal si mai are nevoie de un succes pe circuitul Gilles Villeneuve pentru a egala recordul lui Michael Schumacher in cursa canadiana.

De retinut si performanta lui Carlos Sainz care a pornit de fiecare data din top 10 in acest sezon. Vettel, Raikkonen, Hamilton si Ricciardo sunt ceilalti piloti cu plecari doar din primele zece pozitii la start.

Pentru Fernando Alonso cursa de la Montreal va fi cea cu numarul 300 in Formula 1.

Kimi Raikkonen n-a mai castigat o cursa de 100 de Mari Premii, iar orice victorie de acum inainte ar duce la doborarea recordului detinut de Ricardo Patrese (99 de curse intre doua succese).

Pirelli a adus la Montreal trei variante de pneu: supersoft (rosu), ultrasoft (mov) si hypersoft (roz).



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Canadei