Formula 1

Asa am trait Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka

Duminica de la ora 8:10 am transmis live text in aceasta pagina cursa de la Suzuka - Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei.

Ordinea de cursa: Hamilton, Bottas, Verstappen, Ricciardo, Raikkonen, Vettel, Perez, Grosjean, Ocon, Sainz.

53/53 Final de cursa. Hamilton trece primul linia de sosire, in timp ce Vettel corecteaza cel mai bun timp in cursa.O palida consolare pentru german.

41/53 Safety Car virtual dupa abandonul lui Leclerc. Pilotii trebuie sa reduca viteza cu 40 la suta, iar depasirile sunt interzise complet.

31/53 Vettel intra in puncte dupa depasirea lui Ocon si ocupa pozitia a noua.

27/53 Schimba pneurile si Vettel, iar germanul de la Ferrari este aruncate pe 16 in ierarhia cursei.

25/63 Liderul Hamilton intra la pit stop si pune de asemenea pneurile de compozitie medium.

24/53 Bottas e primul de la Mercedes care opreste pentru schimbul de pneuri. Isi pastreaza pozitia secunda in cursa.

18/53 Raikkonen schimba primul pneurile din grupul de frunte. Trece de pe super soft pe medium. Locul 10 pentru Rikkonen la revenirea in pista.

17/53 Vettel ajunge pe locul 13 dupa depasirea lui Hulkenberg, urmatorul fiind Alonso. In continuare Hamilton conduce nestingherit cursa cu un avans de aproape patru secunde in fata lui Bottas.

13/53 Vettel incepe cursa de recuperare si urca doua pozitii ajungand pe 16. Germanul se afla intr-o misiune imposibila aproape.

8/53 Dezastru pentru Vettel. Acesta se atinge cu Verstappen si este aruncat in afara pistei. Reuseste sa reporneasca, dar ajunge pe ultimul loc.

7/53 Se reia cursa dupa neutralizare. Pluton este strans in spatele lui Hamilton.

5/53 Safety Car in pista si neutralizare de cursa din cauza unor resturi ramase pe linia dreapta in urma unui contact intre Leclerc si Magnussen.

1/53 Verstappen iese larg intr-o sicana, Raikkonen apare in dreapta si cei doi se ating. Profita Vettel si acesta trece de Raikkonen ajungand pe patru

1/53 Un start curat de cursa, fara incidente. Hamilton conduce plutonul in fata lui Bottas, Verstappen, Raikkonen si Grosjean. Doua locuri castiga Vettel la start prin depasirea pilotilor de la Toro Rosso, dupa care neamtul il depaseste si pe Grosjean ajungand pe cinci.

START de cursa in Marele Premiu al Japoniei.

8:12 Se porneste in turul de incalzire.

Este a 30-a cursa care se desfasoara pe circuitul de la Suzuka, traseul de casa al constructorului Honda.

Lewis Hamilton porneste din prima pozitie a grilei de start pentru a 80-a oara in cariera.

Pilotul britanic de la Mercedes are un avans de 50 de puncte in fata germanului Sebastian Vettel de la Ferrari.

Vettel a avut o sesiune de calificari slaba si va porni doar al optulea din grila.Asa am trait Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka