Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu din Singapore

Am transmis live text in aceasta pagina, duminica dupa ora 15:00, cursa de Formula 1 din Singapore, a 14-a intrecere a sezonului.

Ordinea in cursa: Hamilton, Ricciardo, Bottas, Sainz, Perez, Palmer, Vandoorne, Stroll, Grosjen, Hulkenburg.

FINAL de cursa. Hamilton castiga in Singapore si ajunge la 28 de puncte in fata lui Vettel in clasamentul general al pilotilor.

Ultimul tur - Pentru doar cinci secunde Hamilton mai prinde un tur la Singapore.

2 min - Hamilton stabileste cel mai bun timp in cursa la 1:45.008.

11 min - Abandon pentru Hulkenberg. In total sapte piloti au parasit cursa. Opt cu Magnussen, pilot retras la boxe dupa pierderea unitatii MGU-K.

20 min - Ricciardo castiga 2.5 secunde pe tur in fata lui Hamilton si se apropie la 2.2 secunde in spatele liderului.

Restart de cursa cand au mai ramas 25 de minute din aceasta cursa. Asa cum anticipam nu vom parcurge cele 61 de tururi si finalul va fi la limita de timp a celor doua ore.

38/61 Suedezul Ericsson loveste zidul si ramane intors pe circuit intr-o zona periculoasa. Masina de siguranta intra pentru a treia oara si in mod cert nu vom parcurge toate cele 61 de tururi programate.

36/61 Ping pong intre Hamilton si Ricciardo pentru cel mai rapid timp in cursa. Bottas se implica si el in aceasta disputa de la distanta.

33/61 Hamilton are un avans de 8.4 secunde in fata lui Ricciardo. In spate, batalie apriga pentru locul cinci intre Sainz si Perez.

29/61 Aproape 7 zecimi castiga Magnussen pe tur in raport cu liderul Hamilton. Al doilea clasat, Ricciardo schimba si el. La fel si Bottas.

25/61 Magnussen devine primul pilot care trece pe slick-uri. Un set de pneuri ultra soft pentru danezul de la Haas. Anterior se anuntase ca nu va mai ploua pana la finalul cursei.

22/61 Diferenta dintre Hamilton si Ricciardo ajunge la 5 secunde.

Imaginea acrosajului dintre cele doua Ferrari:

17/61 Duel senzational pentru locul 11 intre Magnussen, Massa si Ocon.

15/61 Restart de cursa cu Hamilton in fata lui Ricciardo si Bottas. Pilotii Mercedes sunt singurii care n-au intrat la boxe pentru schimbul de pneuri in perioada de neutralizare.

12/61 A doua neutralizare a cursei dupa iesire in decor a rusului Kvyat. Hamilton ramane la conducere in fata lui Ricciardo, Sainz, Hulkenberg si Perez.

9/61 In cele din urma Alonso este nevoit sa abandoneze.

7/61 Alonso este depasit de ambii piloti de la Williams pe linia dreapta din fata boxelor. Prin radio spaniolul este anuntat ca la boxe nu mai sunt primite niciun fel de informatii de la monopost si ca trebuie sa se descurce de unul singur.

5/61 Restart de cursa cu Hamilton la conducere. Primii doi clasati ruleaza pe intermediare, urmeaza alti cinci piloti cu pneuri de ploaie. Palmer profita de aderenta scazuta si trece de Bottas.

3/61 Hamilton conduce in fata lui Ricciardo, Hulkenberg, Perez, Bottas, Palmer, Vandoorne, Ocon, Sainz si Magnussen. Se ruleaza in continuare in urma masinii de siguranta.

2/61 Abandon si pentru Vettel! Asadar Ferrari nu mai are nicio masina in cursa dupa un start de cosmar.

1/61 Hamilton conduce cursa in fata lui Ricciardo, dar cursa este neutralizata cu Safety Car. Alonso a fost si el acrosat de Raikkonen si Verstappen. Victima colaterala spaniolul.

START de cursa in Singapore. Probleme pentru ambele monoposturi Ferrari. Raikkonen s-a acrosat cu Verstappen si amandoi ies din cursa. Raikkonen il atinge si pe Vettel, iar pilotul pleca din pole a pierdut eleronul fata.

15:00 Start in turul de incalzire. Ploua la Singapore si sapte din primii zece au pornit pe intermediare. Alti trei piloti au optat pentru gumele de ploaie.

Sebastian Vettel de la Ferrari porneste din pole position cu cei doi piloti Red Bull pe urmele sale, Max Verstappen si Daniel Ricciardo.

Liderul campionatului, Lewis Hamilton, este doar al cincilea pe grila de start.



TUR cu TUR Formula 1: Marele Premiu din Singapore