Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu din Monaco

Am transmis de la ora 15:00, live text in aceasta pagina, cea mai asteptata cursa a sezonului de Formula 1, Marele Premiu al Principatului Monaco de la Monte-Carlo.

Ordinea in cursa: Vettel, Raikkonen, Ricciardo, Bottas, Verstappen, Sainz, Hamilton, Grosjean, Kvyat, Magnussen

FINAL de cursa cu victoria lui Vettel. Prima dupa 16 ani la Monte-Carlo.

67/78 Vandoorne este atacat de Perez in primul viraj si trage drept in zidul de pneuri. Abandon pentru belgianul de la McLaren si steaguri galbene pe sectorul 1 si 3.

66/78 Restart la Monte-Carlo cu Vettel in fruntea plutonului pentru ultimele 12 tururi programate. Batalie in spate pentru locul trei intre Ricciardo, Bottas si Verstappen.

62/78 Monopostul lui Wehrlein este pus pe roti si pilotul german iese pe picioare din cockpit.

61/78 Accident teribil la intrarea in tunel. Wehrlein de la Sauber este cel implicat si masina acestuia a ramas intr-o pozitie cum n-am mai vazut pana acum.

47/78 Pit stop si pentru Hamilton, singurul pilot din top zece care nu schimbase. Britanicul revine pe locul 7 in urma lui Sainz si in fata lui Grosjean.

40/78 Vettel efectueaza pit stopul si revine pe pista in fata coechipierului sau, Raikkonen. Schimbare asadar in fruntea cursei intr-un moment care s-ar putea dovedi decisiv in economia stabilirii castigatorului de la Monte-Carlo.

39/78 Pit stop pentru Ricciardo, moment in care Raikkonen isi recupereaza pozitia in fata australianului. Intre timp Vettel a corectat din nou propriul timp etalon in cursa la 1:15.238.

38/78 Vettel prinde un tur incredibil acoperit in 1:15.587.

36/78 Ricciardo face 1:16.093 pe tur, un rezultat fabulos in conditiile in care ruleaza pe anvelopele din calificari.

35/78 Liderul Raikkonen intra la boxe pentru schimbul de pneuri. Vettel mosteneste prima pozitie si are un avans de 5 secunde in fata lui Ricciardo. Locul trei pentru Raikkonen la revenirea in pista.

33/78 Contact vizual intre Vettel si Raikkonen. Agitatie la boxa Mercedes si se pregateste primul pit stop. Este vorba de Bottas, al treilea clasat.

27/78 Vettel se apropie la mai putin de o secunda in urma liderului Raikkonen.

16/78 Explozie la cutia de viteze de pe monopostul Renault pilotat de Nico Hulkenberg.

13/78 Cinci secunde penalizare pentru Wehrlain pentru iesire periculoasa de la boxe. Germanul de la Sauber a fost la un pas sa-l acroseze pe Button.

11/78 Avansul lui Raikkonen fata de Vettel ajunge la peste 2 secunde. 

5/78 O secunda si opt zecimi intre Raikkonen si Vettel. Locul trei, Bottas, la 2.2 secunde.

3/78 Liderul Raikkonen corecteaza timpul etalon in cursa la 1:17.917. O singura pozitie castigata de Hamilton dupa start. Acesta ajunge pe 12 in fata lui Vandoorne.

1/78 Aproape trei secunde intre Raikkonen si Bottas, al treilea clasat. Button deja la boxe pentru un prim pit stop.

START in Marele Premiu al Principatului Monaco. Un start de cursa curat cu primele doua monoposturi Ferrari in frunte. Raikkonen conduce plutonul urmat de Vettel si Bottas.

15:01 Monoposturile s-au pus in miscare pentru turul de incalzire.

Ferrari porneste cu ambele monoposturi din prima pozitie a grilei de start, Kimi Raikkonen reusind sambata primul lui pole position dupa 9 ani.

Sebastian Vettel va fi al doilea, in timp ce pentru Lewis Hamilton calificarile din Principat au insemnat un dezastru. Doar locul 14 pentru pilotul de la Mercedes, al doilea clasat in ierarhia generala. Acesta va pleca cu o pozitie mai sus in grila in urma penalizarii primite de Jenson Button, pilot trimis la coada grilei.

Vedeti mai jos cum arata grila de start:



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu din Monaco