Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu din Bahrain

Am transmis live text, duminica dupa ora 18:00, Marele Premiu din Bahrain, a treia cursa a sezonului in Formula 1.

Ordinea in cursa: Vettel, Hamilton, Bottas, Raikkonen, Ricciardo, Massa, Perez, Grosjean, Hulkenberg, Ocon.

FINAL. Vettel castiga cursa cu un avans de 6.6 secunde in fata lui Hamilton.

56/57 Alonso nu termina nici aceasta cursa. Al treilea abandon consecutiv pentru dublul campion mondial aflat in prezent la McLaren-Honda.

54/57 Trei tururi pana la final si 6 secunde intre primii doi clasati. Finalul este palpitant.

53/57 Alti trei piloti intarziati prinsi din urma de Vettel. O linie dreapta in acest moment intre Vettel si Hamilton.

50/57 Vettel are parte de trafic, dar pastreaza zece secunde in fata lui Hamilton.

47/57 Hamilton il depaseste fara probleme pe Bottas si urca pe doi in clasamentul cursei. Vettel are un avans de 13 secunde, in conditiile in care Hamilton obtine constant undeva la o secunda pe tur. Va fi oare suficient pentru a-l ajunge pe lider?

45/57 Avansul lui Vettel fata de Bottas creste la 10.3 secunde. Hamilton se afla cinci secunde mai in spatele colegului de la Mercedes.

42/57 Pit stop pentru Hamilton. Mai intai mecanicii au asteptat sa treaca cele cinci secunde de penalizare, apoi i-au schimbat softurile cu alte softuri. Vettel este noul lider, urmat la 9 secunde de Bottas si Hamilton.

41/57 Hamilton trebuie sa opreasca si sa stea cele 5 secunde de penalizare la boxe acum in timpul cursei.

36/57 Diferenta intre primii doi clasati este de 15 secunde in favoarea lui Hamilton care, sa nu uitam, are o penalizare de 5 secunde.

33/57 Hamilton este noul lider al cursei dupa pit stopul cu numarul doi efectuat de Vettel.

31/57 Al doilea pit stop pentru Bottas, finlandezul revenind pe circuit cu pneurile soft. Va merge cu acestea pana la final.

27/57 Hamilton urca pe doi dupa depasirea coechipierului Bottas in primul viraj. Vettel conduce cu un avans de 6.3 secunde.

24/57 Raikkonen il depaseste pe Massa si ajunge in pozitia a 4-a.

20/57 PENALIZARE. Hamilton va primi 5 secunde de penalizare la timpul sau final pentru ca a mers nejustificat de incet pe linia boxelor la primul pit stop. 

20/57 In pluton, Alonso ajunge la limita punctelor, pe 11, dupa depasiri succesive asupra lui Palmer (Renault) si Ericsson (Sauber).

17/57 RESTART. Vettel impune ritmul dupa retragerea masinii de siguranta. Hamilton trece de Ricciardo. Duel electrizant pentru prima pozitie intre Vettel si Bottas. Se apara germanul de la Ferrari si ramane in fata.

16/57 Vettel este lider, dar pilotul Ferrari va trebui sa mai schimbe o data pneurile, spre deosebire de Hamilton care a pus softuri la primul pit stop si ar putea merge cu acest set de anvelope pana la final.

13/57 SAFETY CAR. Cursa este neutralizare dupa o ciocnire intre Stroll si Sainz. O neutralizare care vine la fix pentru pilotii Mercedes. Vettel este noul lider al intrecerii din Bahrain.

12/57 ACCIDENT. Verstappen pierde controlul intr-un viraj de dreapta si loveste zidul frontal. Acesta anunta prin radio ca franele sale au cedat.

12/57 Red Bull schimba si ei cu Verstappen pe o strategie similara cu Vettel. De asemenea super softuri pentru tanarul olandez.

11/57 Ferrari rupe echilibrul si schimba primii prin Vettel. Germanul pune tot super softuri si iese pe circuit in pozitia a 12-a. Zece locuri pierdute de cvadruplul campion mondial.

8/57 Primii trei piloti sunt clasati intr-o secunda, cu cei doi de la Red Bull completand un top cinci fabulos pe Sakhir Circuit.

6/57 Bottas merge la limita, dar nu reuseste sa-l desprinda pe Vettel, pilot care ramane la jumatate de secunda.

2/57 Jumatate de secunda intre Bottas si Vettel, primii doi clasati. Hamilton nu este departe, la opt zecimi de Vettel.

1/57 Bottas ramane in frunte dupa start, dar in spate Hamilton pierde pozitia secunda in fata unui Vettel care a pornit ca din pusca. Urmeaza cele doua Red Bull si Massa, care a trecut de Raikkonen.

18:03 START in Marele Premiu din Bahrain, a treia cursa a sezonului in Formula 1.

18:00 Monoposturile sunt aliniate pe grila de start si se pleaca in turul de incalzire. Probleme pentru belgianul Vandoorne de la McLaren. Acesta nu va mai lua startul din cauza unei probleme electrice.

Din pole position va pleca pentru prima data in cariera finlandezul Valtteri Bottas, pilotul adus in acest an de Mercedes pentru a-l inlocui pe campionul mondial Nico Rosberg.

Lewis Hamilton (Mercedes) si Sebastian Vettel (Ferrari) il urmeaza pe Bottas pe grila.

Toate amanuntele in aceasta pagina dupa ora 18:00.



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu din Bahrain