Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu din Azerbaidjan. Haos total in Baku!

Am transmis live text in aceasta pagina, live text dupa ora 16:00, Marele Premiu de Formula 1 din Azerbaidjan.

Ordinea la final: Ricciardo, Bottas, Stroll, Vettel, Hamilton, Ocon, Magnussen, Sainz, Alonso, Wehrlein

51/51 Ricciardo trece primul linia de sosire, in timp ce Bottas il depaseste pe Stroll pentru locul doi pe ultimii metri ai cursei. Vettel ramane pana la final in fata lui Hamilton si avansul de la general creste la 14 puncte in favoarea neamtului de la Ferrari.

43/51 La varf, Ricciardo are 5.4 secunde in fata debutantului Stroll.

42/51 Vettel il depaseste pe Ocon si ajunge pe patru. Hamilton e prins in spatele francezului de la Force India.

36/51 Ce duel electrizant pentru locul sase intre Alonso, Vettel si Hamilton. Trei campioni mondial intr-o lupta epica. Vettel si Hamilton trec fara probleme de un Alonso aflat intr-un monopost mult inferior.

34/51 Intre timp Hamilton considera prin radio ca "zece secunde de penalizare nu sunt de ajuns si tu stii asta, Charlie". Britanicul vorbeste cu directorul cursei, celebrul de acum Charlie Whiting.

34/51 Vettel intra la boxe pentru penalizarea de 10 secunde. Reporneste si revine chiar in fata lui Hamilton. Intre cei doi se afla Perez si nebunia din Baku este in desfasurare.

33/51 Vettel este chemat la boxe pentru ispasirea penalizarii. Germanul are un avans de 27 de secunde in fata lui Hamilton. Diferenta intre cei doi este la limita.

32/51 Liderul Hamilton este chemat la boxe pentru inlocuirea sistemul de protectie a castii, in timp ce Vettel, noul lider, este penalizat cu 10 secunde pentru incidentul de mai devreme. 

28/51 Hamilton si Vettel sunt despartiti de 2.5 secunde. Suspansul ramane maxim in cursa de la Baku, una inca departe de a-si fi decis invingatorul.

25/51 Magnussen trece de Hulkenberg si Massa dupa o triplare la mare viteza. Alonso trece si el de Massa ajungand pe sapte.

24/51 RESTART de cursa. Hamilton conduce in fata unui Vettel dezlantuit, in timp ce Ricciardo urca pe trei dupa un atac fabulos la finalul liniei drepte de start/sosire.

17:15 Restul monoposturilor se pun in miscare in spatele Safety Car-ului. Cursa este reluata sub neutralizare.

17:14 Perez si Raikkonen revin pe circuit dupa ce mecanicii au reparat avariile in interiorul garajelor. Cei doi sunt trimis in pista pentru a recupera turul pierdut si a reveni in acelasi timp cu liderul. 

In timp ce cursa este oprita, pilotii au coborat si chiar au dezbracat combinezoanele de competitie, revedem mai jos incidentul dintre Hamilton si Vettel in prima sa parte, cand britanicul franeaza in fata urmaritorului sau:

23/51 STEAG ROSU. Cursa din Baku este oprita si masinile sunt aduse pe linia boxelor.

21/51 Raikkonen este tras in garajul echipei Ferrari si finlandezul abandoneaza.

20/51 Restart nebun de cursa cu Vettel atacat nebuneste din spate de trei piloti. Massa a incercat interiorul, dar Vettel a rezistat. Mai in spate Ocon si Perez s-au lovit. Raikkonen probleme cu pana pe dreapta spate. Pentru a treia oara masina de siguranta a fost trimisa in cursa.

19/51 Incredibil moment pe pista. Hamilton franeaza in fata lui Vettel si germanul intra in spatele monopostului Mercedes. Plin de nervi, Vettel se duce langa Hamilton si il intra deliberat in rivalul sau britanic acuzandu-l pe acesta de obstructie.

17/51 Din noua Safety Car-ul este trimis in pista pentru resturi ramase pe trasa ideala in urma numeroaselor contacte.

16/51 Restart de cursa. Perez il ataca pe Vettel si chiar trece de acesta. Pe zona de franare de la capatul celei mai lungi linii drepte din calendar Vettel revine si ramane pe doi.

12/51 Cursa este neutralizata cu Safety Car. Hamilton profita si intra la boxe pentru primul schimb de pneuri. Liderul este urmat de Vettel.

11/51 Rusul Kvyat se opreste pe traseu si pe sectorul 2 sunt scoase steagurile galbene. Probleme cu motorul si pentru Verstappen cand acesta se lupta pentru podium. Olandezul este depasit in cascada si ajunge sa fie depasit inclusiv de Stroll, locul opt in cursa.

9/51 Alonso ataca dezlantuit pe a doua zona DRS si trece pe 12 in fata lui Ericsson de la Sauber.

8/51 Probleme pentru britanicul Palmer de la Renault. Acesta se taraste spre boxa echipei sale. Hamilton corecteaza cel mai bun timp in cursa cu 1:46.249.

6/51 Hamilton se distanteaza la 3.3 secunde in fata lui Vettel. Intre timp Verstappen se apropie la sub o secunda fata de Perez, in timp ce Ricciardo intra la boxe pentru primul schimb.

4/51 Verstappen imbunatateste recordul in cursa si se apropie de Perez. In spate duel electrizant in patru intre pilotii Sauber si McLaren.

1/51 Duel aprig intre cei doi finlandezi si cel mai sifonat iese Bottas. Acesta are probleme la roata dreapta fata dupa contactul cu Raikkonen. Hamilton si Vettel au scapat in frunte. Al treilea este Perez de la Force India.

START in Marele Premiu din Azerbaidjan.

16:01 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire.

Pentru a 66-a oara in cariera din pole position va porni britanicul Lewis Hamilton dupa o sesiune de calificari pe care a dominat-o autoritar.

Vedeti cum arata grila de start de la Baku:

1. Hamilton .......2. Bottas

3. Raikkonen .....4. Vettel

5. Verstappen ....6. Perez

7. Ocon ..............8. Stroll

9. Massa ...........10.Ricciardo
 



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu din Azerbaidjan. Haos total in Baku!