Formula 1

Ricciardo castiga la Monte-Carlo in fata lui Vettel si Hamilton

Australianul Daniel Ricciardo s-a impus, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, cu plecare din pole position. Practic, pilotul echipei Red Bull a condus cursa cap-coada, fara a ceda prima pozitie nici macar in momentul singurului pit stop.

Ordinea in cursa: Ricciardo, Vettel, Hamilton, Raikkonen, Bottas, Ocon, Gasly, Hulkenberg, Verstappen, Sainz.
Abandonuri: Alonso, Leclerc, Hartley.


FINAL de cursa. Ricciardo castiga cursa de la Monte-Carlo in fata lui Vettel si Hamilton.

74/78 Verde din nou pentru ultimele tururi ale cursei.

72/78 Safety Car Virtual dupa un acrosaj intre Leclerc (Sauber) si Hartley (Toro Rosso). Profita liderul Ricciardo, nefiind permise depasirile.

54/78 Abandon pentru Fernando Alonso de la McLaren. Cutia de viteze a spaniolului a cedat, insa a gasit o zona de degajare si cursa continua doar cu un steag galben pe sectorul unu.

51/78 Se strange din nou diferenta intre primii doi clasati. Ricciardo mai pastreaza o secunda in fata lui Vettel.

44/78 Primii trei clasati sunt incadrati in mai putin de trei secunde.

41/78 Ricciardo ramane in frunte si chiar mareste avansul in fata lui Vettel la aproape doua secunde.

30/78 Mai putin de o secunda avans pentru Ricciardo in fata lui Vettel. Configuratia traseului monegasc il avantajeaza pe Ricciardo, dar exista riscul ca motorul acestuia sa cedeze.

28/78 Vettel il ajunge pe Ricciardo si se pare ca sunt probleme la monopostului liderului. Agitatie in boxa Red Bull.

27/78 Ricciardo mai pastreaza doar 1.7 secunde in fata lui Vettel si tendinta este in continuare de pierdere pentru liderul cursei.

25/78 Raikkonen il ajunge pe Hamilton si pune presiune pe liderul campionatului.

17/78 Liderul Ricciardo efectueaza pit stopul si revine fara probleme in prima pozitie. Vettel il urmeaza la patru secunde.

16/78 Oprire programata si pentru Vettel. Ultra soft pentru pilotul german de la Ferrari. Vettel revine in cursa pe trei in fata ambilor piloti de la Mercedes.

12/78 Moment important: Hamilton intra la boxe si trece pe hyper soft pe ultra soft.

10/78 Probleme pentru celalalt pilot al echipei Williams, canadianul Stroll. Acesta are pana pe stanga fata, cel mai probabil dupa ce a lovit.

8/78 Penalizare cu stop & go de zece secunde impotriva rusului Sirotkin de la Williams. Acesta a incalcat regulamentul inaintea startului, mai precis mecanicii nu i-au montat pneurile la apelul de trei minute. Sirotkin ajunge astfel ultimul in cursa.

5/78 Vettel stabileste cel mai bun timp in cursa, in timp ce Verstappen a recuperat deja trei locuri dupa plecarea din coada grilei.

1/78 Un start curat de cursa, fara nici macar un incident. Ricciardo ramane in frunte si conduce plutonul in fata lui Vettel, Hamilton, Raikkonen si Bottas.

START in Marele Premiu al Principatului Monaco.

16:10 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire.


Din pole position porneste australianul Daniel Ricciardo, cel care a dominat calificarile reusind sa se impuna in fata lui Sebastian Vettel si Lewis Hamilton.

In coada grilei il vom avea pe incisivul Max Verstappen, pilot care si-a distrus monopostul intr-una dintre sesiunile de antrenamente si practic n-a mai avut cu ce concura in calificari.

Turul de circuit la Monte-Carlo masoara 3.337 km si va fi acoperit de 78 de ori in cursa.

Recordul de victorii apartine legendarului Ayrton Senna, cu sase reusite pe traseul stradal din Principat.

In 2017 victoria a fost obtinuta de Vettel de la Ferrari, dar pilotul momentului in campionat este Hamilton, mai ales dupa victoriile consecutive din Azerbaidjan si Spania.

Mercedes s-a impus la Monte-Carlo in cinci din ultimele sase curse, exceptie fiind chiar anul 2017.

Pilotul aflat in pole position a castigat de zece ori in ultimele 17 curse in Principat.

Din 1950 doar de zece ori s-a intamplat ca la Monte-Carlo sa triumfe un pilot plecat in cursa mai jos de locul trei pe grila. Unul dintre acestia a fost Olivier Panis in 1996, invingator dupa ce plecase al 14-lea la start.

Charles Leclerc este primul monegasc care concureaza in cursa de casa de la Olivier Beretta in 1994.



Ricciardo castiga la Monte-Carlo in fata lui Vettel si Hamilton