Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Rusiei

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Revedeti aici, tur cu tur, tot ce s-a intamplat in Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei.

Ordinea in cursa: Bottas, Vettel, Raikkonen, Hamilton, Verstappen, Perez, Ocon, Hulkenberg, Massa, Sainz.
Abandonuri: Alonso, Grosjean, Palmer, Ricciardo

FINAL: Bottas obtine prima victorie din cariera pentru doar cateva zecimi in fata unui Vettel dezlantuit.

50/52 Final de infarct cu Bottas la sub o secunda in fata lui Vettel si piloti intarziati in fata.

49/52 O singura secunda intre primii doi clasati si Vettel poate folosi DRS-ul.

47/52 Vettel merge si el la limita, iar diferenta oscileaza intre 1.1 si 1.4 secunde. Bottas este mai rapid pe liniile drepte de viteza.

44/52 Bottas simte presiune si merge la limita. Diferenta creste la 1.5 secunde. Alti doi piloti intarziati pe care finlandezul ii ajunge din urma. Vettel sta la panda.

42/52 Diferenta dintre Bottas si Vettel ajunge la o secunda. Ce final de cursa avem!

38/52 Vettel recupereaza timp pretios si se apropie la 2.8 secunde de liderul Bottas. Intre timp la circuit a ajuns si Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse.

35/52 Bottas revine la conducere si are 4.6 secunde in fata lui Vettel. Batalia ramane deschisa oricarui rezultat la aceste diferente.

34/52 In cele din urma Vettel este nevoit sa intre la boxe pentru schimbul de pneuri. Avea un avans de 20.5 secunde.

33/52 Vettel este chemat la boxe, dar prin radio se intervine din nou: "Mai ramai pe circuit, ramai afara".

32/52 Diferenta dintre Vettel si Bottas este de aproape 20 de secunde. Insuficient pentru pilotul de la Ferrari sa ramana in fata dupa pit stop.

31/52 Schimba si Hamilton, in timp ce Vettel ramane pe pista cu pneurile de la start. "Ritmul e unul foarte bun, ramai pe circuit", ii este transmis lui Vettel prin radio.

30/52 Raikkonen isi aduce masina pentru schimbul de pneuri. Vettel mai ramane un tur afara.

28/52 Liderul Bottas intra la boxe pentru ceea ce pare a fi singura oprire. Schimba ultra softurile cu super softurile. Vettel, Raikkonen si Hamilton au ramas pe circuit.

27/52 Monoposturile Mercedes au probleme cu racirea in momentul in care ruleaza in spatele altor masini. Asa se intampla si cu liderul Bottas care ajunge din urma piloti intarziati.

25/52 Vettel revine puternic asupra lui Bottas pe masura ce acest set de pneuri ultra soft sunt aproape de finalul duratei de viata. Doar 3.4 secunde mai pastreaza liderul cursei.

23/52 Bottas a pierdut patru zecimi pe ultimul tur si diferenta coboara la sub cinci secunde fata de Vettel.

19/52 S-a suparat si Hamilton care coboara la 1:38.398, acesta fiind noul record al cursei.

18/52 Bottas raspunde imediat si stabileste un nou record fiind cu doua zecimi mai rapid decat Vettel.

17/58 Vettel incepe sa forteze si corecteaza recordul in cursa - 1:38.629.

14/52 Patru secunde intre Bottas si Vettel, in conditiile in care cel mai rapid pe ultimul tur a fost Raikkonen. Singurul care a coborat sub un minut si 39 secunde pe tur.

11/52 Vettel isi corecteaza cel mai bun timp personal in cursa, dar in continuare ramane mai lent decat liderul Bottas. Diferenta ajunge la 3.7 secunde. In medie Bottas castiga trei zecimi fata de Vettel.

9/52 Intre timp Bottas si-a extins avans la 3 secunde in fata lui Vettel. Urmeaza Raikkonen la alte trei secunde. Hamilton pe patru la doua secunde in urma finlandezului de la Ferrari.

8/52 Penalizare de 5 secunde pentru Magnussen (locul 10 in acest moment) pentru depasirea limitelor pistei. Aceeasi penalizare si pentru Vandoorne de la McLaren, locul 14.

6/53 Din acest moment se poate folosi DRS-ul, dar Bottas si-a luat o marja de siguranta care ii permite sa stea pentru moment linistit in fruntea cursei. La Red Bull sunt probleme cu franele lui Ricciardo si acesta intra la boxe din pozitia a 7-a. Abandon pentru Ricciardo!

4/52 Restart la Soci cu Bottas in fruntea plutonului. Urmeaza Vettel la peste o secunda.

1/52 Incredibila plecare in cursa pentru Bottas, care i-a depasit pe cei doi de la Ferrari din fata sa si a ajuns lider al cursei. In spate au fost incidente si cursa este neutralizata cu Safety Car. Accident intre Grosjean (Haas) si Palmer (Renault)

15:06 START in Marele Premiu al Rusiei cu Vettel si Ferrari in pole position.

15:02 Conducerea cursei decide sa mai avem un tur de incalzire pana la scoaterea monopostului McLaren-Honda.

15:01 Fernando Alonso coboara din masina inainte de a ajunge pe grila de start. Spaniolul a parasit monopostul pe linia de intrare la boxe.

15:00 Vreme ideala pentru cursa la Soci. Sanse zero de ploaie. Monoposturile sunt aliniate pe grila si pornesc in turul de incalzire.

S-a intamplat ultima oara la Magny-Cours in 2008, iar acum Ferrari a dat lovitura in calificarile de la Soci, unde Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen i-au invins in sesiunea cronometrata pe rivalii de la Mercedes.

De la Singapore 2015 un Ferrari nu s-a mai aflat in pole position. Acum ca si atunci onoarea de a deschide grila ii apartine cvadruplului campion mondial Sebastian Vettel.

Duminica de la 15:00 aflam impreuna in aceasta pagina cum se descurca Mercedes in postura de echipa nevoita sa vaneze pentru a-si recupera locul in fruntea ierarhiei.



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Rusiei