Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Japoniei - Cursa oprita pentru a doua oara cu steag rosu

Onlinesport.ro transmite, duminica, de la ora 9:00 a diminetii Marele Premiu al Japonie de la Suzuka. Din pole position porneste germanul Nico Rosberg (Mercedes).

Ordinea in cursa: Hamilton, Rosberg, Vettel, Ricciardo, Button, Bottas, Massa, Vergne, Hulkenberg, Perez.

11:00 OFICIAL cursa a luat sfarsit. Pilotii au coborat din monoposturi si Lewis Hamilton triumfa in aceste conditii vitrege de la Suzuka. Din pacate nu sunt vesti prea bune in ceea ce-l priveste pe francezul Jules Bianchi de la Marussia. Acesta a lovit o macara aflata in virajul 15 cu partea exterioara a monopostului sau, iar accidentul a fost unul foarte serios. 

46/53 Cursa este oprita pentru a doua oara cu steag rosu, iar monoposturile se retrag la boxe.

46/53 Cursa ramane in continuare neutralizata si organizatorii anunta ca ambulanta este prezenta pe circuit in virajul 15. Din informatiile pe care le avem un oficial de cursa, un steward, a avut de suferit de pe urma iesirii in decor a lui Sutil.

44/53 Safety Car-ul revine pe circuit si cursa este din nou neutralizata.

43/53 Sutil iese in decor si loveste zidul de pneuri. Nimic periculos pentru integritatea pilotului german de la Sauber.

41/56 Ploaia revine la Suzuka si vizibilitatea scade din nou. Organizatorii interzic folosirea DRS-ului chiar in momentul in care Ricciardo il preseaza puternic pe Button pentru locul patru.

36/53 Hamilton efectueaza la randul sau al doilea pit stop si Ricciardo deivine lider cu un avans minim de 3.6 secunde.

34/53 Rosberg pe linia boxelor intra la standuri pentru un nou schimb de pneuri. "Incalta" intermediare in continuare, iar mecanicii modifica unghiul aripii frontale.

30/53 Vettel schimba intermediarele cu alte intermediare.

29/53 Nu doar ca a reusit depasirea coechipierului sau, dar Hamilton se distanteaza rapid la 3.6 secunde.

27/53 Aflat in urmarirea lui Rosberg, Hamilton scapa usor masina de sub control la intrarea in primul viraj. O redreseaza cu mare maiestrie si ramane in urmarirea liderului Rosberg. Duelul celor doi tine capul de afis la Suzuka.

24/53 Din acest moment al cursei pilotii pot folosi si DRS-ul. Hamilton il ataca pe Rosberg. Este primul atac in aceasta cursa. Diferenta este de doar sase zecimi.

22/53 Diferenta dintre primii doi clasati creste la 1.7 secunde in favoarea lui Nico Rosberg.

20/53 Hamilton este anuntat prin radio ca nu va mai ploua pana la finalul cursei.

18/53 O noua repriza de ploaie este asteptata in minutele urmatoare. Rosberg nu are mai mult de 1.1 secunde in fata lui Hamilton.

16/53 Se strange pluton in spatele lui Massa, iar brazilianul pierde pozitia a 5-a in fata lui Vettel. Ricciardo preseaza si el puternic pozitia a sasea ocupa de Massa.

15/53 Hamilton nu rezista mai mult de un tur la conducere. Rosberg revine pe primul loc. Pe pozitia a treia se afla surprinzator Button.

14/53 Liderul Rosberg intra si el la boxe pentru primul pit stop. Hamilton ramane lider in aceste conditii si are un avans de aproape 23 de secunde in fata coechipierului sau.

12/53 Majoritatea pilotilor intra la boxe, mai precis jumatate dintre cei ramasi in cursa, pentru a renunta la pneurile de ploaie pentru intermediare. Este o decizie de mare risc, o loterie pana la urma.

10/53 Abia acum putem spune ca s-a dat startul cursei. Masina de siguranta s-a retras si monoposturile primesc verde.

8/53 Hamilton este optimist si spune ca pista se usuca rapid, astfel ca in curand va fi nevoie de pneurile intermediare.

7/53 Vettel acuza conditii de vizibilitate redusa la viteza mare.

6/53 Tur dupa tur se merge la pas in spatele Safety Car-ului. Intre timp echipele au inceput sa-si stranga lucrurile din paddock. Toata lumea se grabeste pentru a putea decola spre Rusia inainte de instalarea taifunului.

3/53 Abandon pentru Fernando Alonso. Acesta a tras pe dreapta la scurt timp dupa ce repornise. Cat ghinion pentru spaniol. Probleme la sistemul de franare pentru Alonso.

9:25 Cursa a fost reluata in spatele masinii de siguranta. Dupa ultimele informatii la Suzuka nu ar mai ploua, dar pista ramane inundata de apa.

9:15 Ultima data cand o cursa a fost abandonata din cauza ploii a fost Marele Premiu al Malaysiei din 2009. Acum insa nu se intreuneste regulamentul pentru asa ceva. Steagul rosu a fost arborat dupa primul tur. Organizatorii anunta ca la 9:25 monoposturile se vor pune din nou in miscare, cel mai probabil tot in spatele SC-ului.

9:11 Pilotii au coborat din monoposturi. Unii s-au indreptat catre boxe, altii privesc de pe margine. Singurul care se incapataneaza sa nu opreasca masina este liderul Rosberg.

3/53 Monoposturile sunt trase pe linia boxelor si oprite in ordinea plecarii de la start. Mecanicii intervine care pe unde apuca. Este o nebunie totala la Suzuka din cauza ploii.

2/53 Cursa este oprita din cauza conditiilor meteo. Regulamentul spune ca in cazul in care se parcurg cel putin doua tururi din cele programate se acorda jumatate din puncte.

2/53 Hamilton, al doilea clasat, spune ca la viteza aceasta redusa nu-l vede in fata sa pe primul clasat, Rosberg.

1/53 Pista este complet inundata de apa si monoposturile ridicat nori uriasi de vapori. Vettel se plange de acvaplanare si spune ca este pe circuit este un fel de "balet pe apa".

9:00 Start in cursa din Japonia in spatele masinii de siguranta. Taifunul a lovit puternic Japonia.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Japoniei - Cursa oprita pentru a doua oara cu steag rosu