Formula 1

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Japoniei. Dezastru pentru Vettel!

Circuitul de la Suzuka a gazduit, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei. Cursa a fost live text in aceasta pagina.

Ordinea la final: Hamilton, Verstappen, Ricciardo, Bottas, Raikkonen, Ocon, Perez, Magnussen, Grosjean, Massa.

FINAL de cursa. Hamilton castiga pentru a treia oara in cariera Marele Premiu al Japoniei.

53/53 Se intra in ultimul tur si Hamilton joaca inteligent punandu-l pe Massa intre el si Verstappen. Olandezul si-a tradat aici lipsa de experienta.

52/53 Bottas se apropie si el amenintator de Ricciardo, in timp ce Verstappen vine la mai putin de o secunda in urma liderului!

50/53 Alonso il ajunge pe Massa si va fi un duel interesant pentru ultimul loc in puncte.

47/53 Safety Car virtual provocat de abandonul lui Stroll pe sectorul 2. Tanarul debutant canadian aproape de o noua prostie majora. A pierdut controlul monopostului si a fost aproape sa-l scoata din cursa pe Ricciardo.

44/53 Hamilton ajunge la 2.7 secunde in fata lui Verstappen si prima pozitie nu este momentan amenintata. Cu o victorie la Suzuka, a treia in cariera aici, Hamilton s-ar desprinde la 59 de puncte in fata lui Vettel cu patru curse ramase pana la finalul sezonului.

42/53 Contact intre Magnussen si Massa. Profita Grosjean, al doilea pilot de la Haas, si urca in fata brazilianului.

38/53 Diferenta dintre primii doi clasati a scazut la 2.3 secunde, insa Verstappen este departe de a contesta pozitia de lider a lui Hamilton.

33/53 Locul 5 pentru Raikkonen dupa depasirea lui Hulkenberg.

29/53 Raikkonen efectueaza schimbul de pneuri si revine pe sase in fata celor doi de la Force India.

28/53 Bottas incetineste in sicana dinaintea liniei drepte de start/sosire si Hamilton trece in fata acestuia la conducerea cursei. Misiunea lui Bottas este de a-l bloca pe Verstappen.

26/53 Bottas este noul lider dupa intrarea lui Ricciardo la pit stop.

24/53 Ricciardo are 4.2 secunde in fata lui Bottas. Alte trei secunde pana la Hamilton, al treilea clasat.

23/53 Liderul Hamilton schimba si el cu trecere pe softuri. Britanicul revine pe circuit in spatele lui Ricciardo si Bottas, dar in fata lui Verstappen.

22/53 Verstappen, al doilea in cursa, trece pe softuri si revine in pista chiar in fata lui Raikkonen.

20/53 Raikkonen ajunge pe cinci dupa depasirea lui Perez si intrarea la boxe a lui Ocon.

8/53 Ericsson trage drept si iese in decor pe sectorul 2. Sunt doar steaguri galbene. Intre timp Raikkonen trece de Hulkenberg si ajunge pe opt.

7/53 Hamilton conduce in fata lui Verstappen si Ocon! Britanicul de la Mercedes va lua o optiune serioasa pentru titlul mondial daca se impune aici la Suzuka.

5/53 Vettel intra la boxe si este ABANDON pentru german. Pilotul Ferrari este retras in boxa Scuderiei.

4/53 Cursa este reluata si Vettel mai pierde o pozitie in fata lui Perez. Cvadruplul campion mondial ajunge pe sapte.

2/53 Dezastru pentru Vettel care pur si simplu nu are putere in propulsorul Ferrari. Ocon, Ricciardo si Bottas il depasesc pe german. Safety Car in circuit pentru iesirea lui Sainz.

1/53 Hamilton isi apara prima pozitie dupa start si conduce plutonul in fata lui Vettel si Verstappen. Olandezul il ataca si trece de Vettel in acul de par. Sainz iese in afara circuitului, Raikkonen are si el probleme.

8:04 START in Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka.

Din pole position porneste pentru a 71-a oara Lewis Hamilton, liderul campionatului cu un avans de 34 de puncte in fata lui Sebastian Vettel.

Pentru Hamilton, pilot care a stabilit cu aceasta ocazie un nou record al circuitului de la Suzuka, este primul pole position obtinut pe legendarul circuit nipon.

Cei doi, Hamilton si Vettel, impart prima linie a grilei de start, dupa ce Valtteri Bottas, pilotul cu al doilea timp in calificari, a primit o penalizare de cinci locuri si va porni doar al saptelea.

Vedeti mai jos cum arata grila de start:

  1. Hamilton - Vettel
  2. Ricciardo - Verstappen
  3. Ocon - Bottas
  4. Perez - Massa
  5. Vandoorne - Raikkonen
  6. Hulkenberg - Magnussen
  7. Grosjean - Gasly
  8. Stroll - Ericsson
  9. Wehrlein - Palmer
  10. Sainz - Alonso


Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Japoniei. Dezastru pentru Vettel!