Formula 1

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Canadei

Sursă foto: twitter.com/sebvettelnews/

A saptea cursa a sezonului de Formula 1 s-a disputat pe traseul Gilles Villeneuve din Montreal.

Ordinea in cursa:
Hamilton, Leclerc, Vettel, Verstappen, Bottas, Ricciardo, Verstappen, Hulkenberg, Gasly, Stroll, Kvyat

Final de cursa. Vettel trece primul linia de sosire, dar prin penalizarea de cinci secunde pierde victoria in fata lui Hamilton.

64/70 Vettel ia piciorul din gaz si Hamilton se apropie la sapte zecimi. Diferentele in secunde: 1 Vettel; 2 Hamilton  0.6s; 3 Leclerc  8.1s; 4 Bottas  35.4s; 5 Verstappen  57.6s

58/70 Penalizare de 5 secunde dicatata impotriva lui Vettel. Diferenta fata de Hamilton in acest moment este de 3 secunde.

54/70 Vettel profita de masinile intarziate din fata pentru a creste diferenta la 1.5 secunde fata de Hamilton. In continuare se asteapta decizia comisarilor de cursa.

51/70 Incidentul provocat de Vettel va fi investigat de comisari si s-ar putea lasa cu penalizari.

48/70 Pus sub presiune Vettel pierde fata monopostului, dar redreseaza masina inainte de a intra in coliziune cu Hamilton. Britanicul reactioneaza prin radio: "A traversat pista. Foarte periculos!"

45/70 Primul care coboara sub un minut si 15 secunde pe tur e Bottas, cu 1m14.933!

42/70 Vettel contraataca si stabileste cel mai bun timp in cursa: 1m15.208.

41/70 Vettel mai pastreaza o secunda in fata lui Hamilton. Pilotul de la Mercedes este in mod evident mai rapid.

36/70 Leclerc recupereaza pozitia a treia dupa depasirea lui Verstappen. 10.8 secunde pana la Hamilton.

35/70 Hamilton corecteaza cel mai bun timp in cursa: 1m15.234. Trei secunde diferenta intre primii doi clasati.

34/70 In cele din urma Leclerc cedeaza prima pozitie si intra la boxe. Revine in pista pe locul patru chiar in spatele lui Verstappen. Olandezul trebuie sa opreasca si el.

33/70 Leclerc este indemnat sa traga cat poate de mult de pneuri. Vettel se apropie la 6 secunde.

28/70 Dupa doua tururi petrecute in fruntea cursei Hamilton schimba pneurile si trece pe harduri. Vettel stabileste cel mai bun timp de pana acum, la 1m15.333. Leclerc e noul lider cu 11.4 secunde in fata lui Vettel.

26/70 Vettel este indemnat sa traga tare, semn ca e momentul pentru Pit Stop. Liderul opreste si schimba pneurile. Hamilton e noul lider, urmat de Leclerc si Vettel.

23/70 Leclerc este deja pe Planul B si stabileste cel mai bun timp in cursa: 1m16.515

22/70 Standul de comanda Ferrari il anunta pe Vettel ca trebuie sa treaca la "planul B". 

18/70 Italianul Giovinazzi de la Alfa Romeo face cunostinta cu "zidul plangerii".

11/70 Cursa continua in conditiile in care se mentine steagul galben pe primul sector. 

9/70 Probleme pentru Norris de la McLaren. Acesta paraseste cursa cu roata dreapta spate distrusa. Britanicul a tras masina aproape de iesirea de la boxe.

3/70 Vettel stabileste cel mai bun timp in cursa. Sapte zecimi castigate de Vettel pe ultimul sector si sunt aproape doua secunde avans pentru lider.

START in Marele Premiu al Canadei. Vettel isi pastreaza prima pozitie in fata lui Hamilton si Leclerc.

21:10 Monoposturile se pun in miscare in turul de formare. 70 de tururi vor fi de acoperit.


Germanul Sebastian Vettel a obtinut cel mai bun timp in calificari si va porni pentru a 56-a oara in cariera din pole position. Ultimele patru curse de la Montreal au fost castigate de pilotul plecat din prima pozitie a grilei de start.

Pentru Vettel este primul pole position al sezonului si al doilea pentru Ferrari in sapte curse, dupa cel obtinut de Charles Leclerc in Bahrain.

Lewis Hamilton a fost invins cu doua zecimi in calificari, dar nu s-a aratat deloc dezamagit de rezultat. Britanicul are nevoie de o victorie pentru a egala recordul de sapte victorii in Canada detinut de Michael Schumacher.

Dintre pilotii in activitate Hamilton (6), Vettel (2) si Kimi Raikkonen (1) sunt singurii cu victorii obtinute la Montreal.

McLaren are cele mai multe victorii in Canada la echipe (13), urmata de Ferrari (12) si Williams (7). Doar trei succese pentru Mercedes. 

Ford-Cosworth si Ferrari sunt constructorii cu cele mai multe victorii in Canada (12).

De cinci ori in ultimele sase curse pilotul aflat in pole position a castigat la Montreal. Exceptia s-a numit Daniel Ricciardo in 2014, invingator de pe locul 6 pe grila.



Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Canadei