Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Canadei

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

De la 21:00 am transmis live text cursa de la Montreal care conteaza pentru Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, a saptea intrecere a sezonului in Marele Circ.

Ordinea in cursa: Hamilton, Bottas, Ricciardo, Perez, Vettel, Ocon, Raikkonen, Hulkenberg, Kvyat, Stroll

FINAL de cursa. Hamilton conduce de la un capat la altul si obtine al saselea succes la Montreal. Bottas si Ricciardo completeaza podiumul, in timp ce Vettel a limita pierderile clasandu-se pe patru. Perez si Ocon s-au duelat aprig pana la final pentru locul cinci.

69/70 Un nou abandon pentru Alonso. Incredibil ghinion pentru dublul campion mondial. Intre timp Vettel ajunge pe patru dupa depasirea lui Perez.

66/70 Ocon il depaseste pe colegul sau Perez, dar apoi pierde doua locuri dintr-o lovitura. Perez si Vettel au trecut in fata francezului Ocon.

63/70 Pilotii Force India sunt ajunsi din urma de Vettel. Avem asadar o lupta in patru pentru locul trei, Ricciardo fiind putin mai in fata.

61/70 Vettel, liderul clasamentului general, este primul pilot care coboara sub un minut si 15 secunde pe turul de circuit.

52/70 Cei doi de la Force India il ajung din urma pe Ricciardo si vom avea o lupta pentru ultima treapta a podiumului. Hamilton il prinde cu un tur pe Alonso, al 11-lea clasat.

50/70 Raikkonen face record in cursa de pe pozitia a 6-a. Ferrari sub asteptari pana acum in aceasta cursa dominata de Mercedes si cu Force India surpriza placuta a intrecerii.

43/70 Alonso, locul 8 in cursa, schimba abia acum pneurile pe care le avea de la startul cursei. Spaniolul iese pentru moment din puncte.

37/70 Pilotii echipei Mercedes domina cursa in aceste momente, cu Hamilton si Bottas pe primele doua locuri.

28/70 Hamilton ramane pe circuit si are ujn avans de 24 secunde in fata lui Ocon.

24/70 Pit stop pentru Bottas de pe locul al doilea. Ocon ajunge astfel in pozitia secunda in cursa.

21/70 Lupta se ascute la varf si avem o batalie apriga pentru locul cinci intre Perez, Raikkonen si Alonso.

11/70 Abandon pentru Verstappen de pe locul al doilea. Steaguri galbene pe sectorul unu al circuitului.

9/70 Hamilton conduce detasat cu un avans de peste trei secunde in fata lui Verstappen.

7/70 Locul 18 pentru Vettel la revenirea in cursa si e clar ca Ferrari trebuie sa incerce o strategie alternativa.

5/70 Vettel intra la boxe cu eleronul fata avariat in urma unui contact cu Verstappen. Germanul de la Ferrari trebuie sa schimbe "nasul" masinii.

4/70 Restart de cursa cu un Verstappen extrem de agresiv asupra lui Hamilton. Britanicul isi pastreaza prima pozitie.

1/70 Cursa este neutralizata dupa un contact intre Sainz si Massa. Cei doi abandoneaza cursa.

START de cursa la Montreal. Hamilton isi pastreaza prima pozitie in primul viraj, dar Verstappen porneste formidabil din grila si ajunge pe doi in fata lui Bottas si Vettel.

Vedeti mai jos rezultatele din calificari si configuratia grilei de start:Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Canadei