Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Braziliei. Momente emotionante oferite de Massa

Urmariti in aceasta pagina, TUR cu TUR, Marele Premiu al Braziliei, cursa perturbata serios de ploaie si intrerupta de doua ori cu steag rosu.

Ordinea la final: Hamilton, Rosberg, Verstappen, Perez, Vettel, Sainz, Hulkenberg, Ricciardo, Nasr, Alonso.

71/71 Hamilton trece linia de sosire la fix doua ore de cursa efectiva. Rosberg incheie pe doi si mai are nevoie de o clasare similara in finala de la Abu Dhabi pentru a-si trece in cont titlul mondial

69/71 Vettel trece de Sainz si urca pe locul cinci, in timp ce Hamilton merge spre o noua victorie prin care mentine suspansul in privinta titlului mondial din acest sezon.

56/71 Masina de siguranta se retrage la boxe si avem RESTART. Conduce in continuare Hamilton, urmat de Verstappen si Rosberg. Conditiile de competitie sunt in continuare vitrege.

55/71 Verstappen mai schimba o data pneurile si iese momentan din puncte. Ajunge pe 12 in spatele coechipierului sau Ricciardo.

52/71 Moment extrem de emotionant oferit de Massa. Acesta se retrage in lacrimi spre boxa echipei sale. Ajuns in dreptul echipei Mercedes este aplaudat de toti mecanicii iesiti afara. La fel se intampla si la Ferrari, unde fostul pilot al Scuderiei este luat in brate si sarutat de aproape toti mecanicii. Impresionant!

48/71 Massa loveste zidul si abandoneaza. Pentru brazilian a fost ultima cursa in fata propriilor suporteri. Safety Car din nou in pista.

44/71 Rosberg aproape sa scape masina de sub control in virajul 13. A redresat-o in extremis si ramane in cursa.

43/71 Vettel trece de Alonso, spaniolul revine in virajul urmator, dar neamtul ii tranteste usa in nas si ramane in fata. Alonso protesteaza prin radio. Ricciardo face record pe tur cu noile gume intermediare. Schimba si Verstappen.

41/71 Ricciardo risca si schimba pe intermediare, dar de la boxe se anunta intensificarea ploii in urmatoarele minute.

39/71 Orice am spune si crede despre Verstappen, dar tanarul olandez dovedeste ca este un pilot de mare, mare talent. Scapa masina de sub control la intrarea pe linia dreapta din fata boxelor, o redreseaza in extremis si evita de putin coliziunea cu zidul de protectie din stanga. Rosberg profita si apare imediat in spatele olandezului.

36/71 Hamilton simte presiunea si raspunde cu un tur in care bate recordul lui Verstappen cu doua zecimi.

35/71 Verstappen este cel mai rapid pilot din cursa in aceste momente si face turul cu jumatate de secunda mai bine decat liderul Hamilton.

20:11 Avem in acest moment o ora de cursa si, potrivit regulamentului, mai avem la dispozitie inca 60 de minut pentru acoperirea tururilor ramase. Altminteri cursa se va incheia dupa ora care urmeaza.

33/71 Hamilton conduce cu 1.2 secunde in fata lui Verstappen. In spate Ricciardo trece de Sainz si urca pe cinci.

32/71 STEAG VERDE. Cursa este reluata la intensitate maxima si Hamilton impune ritmul in frunte, in timp ce Verstappen pune presiune pe Rosberg. Dupa doua viraje olandezul trece de german si este al doilea in cursa.

20:01 Masina de siguranta se pune din nou in miscare, iar in spatele acesteia monoposturile de asemenea.

19:58 Exista semne clare ca ploaia s-a oprit. Pilotii sunt pregatiti in monoposturi pentru un nou restart.

19:35 STEAG ROSU. Pentru a doua oara cursa este oprita si monoposturile se vor opri pe linia boxelor. Fanii din tribuna dezaproba cu gesturi sugestive aceasta noua decizie a oficialilor cursei. Grosjean, primul abandonat inainte chiar de startul cursei, a comentat ironic: "Ca in NASCAR, nu concuram pe ploaie".

19:20 Monoposturile se pun din nou in miscare. Plutonul este condus de Safety Car.

18:51 Pilotii aleg sa coboare din monoposturi. Ploaia nu da semne ca s-ar opri prea curand.

18:47 STEAG ROSU. Organizatorii opresc cursa din cauza conditiilor meteo vitrege. Masinile vor fi retrase pe linia boxelor unde se va astepta imbunatatirea conditiilor de cursa. Vettel prin radio: "Cati oameni trebuie sa mai iasa in decor? E chiar stupid ce se intampla. Sa fie oprita cursa, nu se poate".

19/71 S-a reluat cursa, dar dezastru! Raikkonen loveste violent peretele exterior chiar pe linia dreapta din fata boxelor. Din fericire ceilalti piloti veniti din spate l-au evitat pe finlandezul aflat la startul cu numarul 250 in Formula 1.

15/71 Pilotii Red Bull sunt singurii din topul zece actual care au riscat si concureaza cu anvelope intermediare.

13/71 Incident in care este implicat suedezul Ericsson de la Sauber. Acesta loveste cu partea frontala si ramane blocata pe breteaua care duce la boxe. Safety Car-ul revine pe circuit pentu a fi indepartat eleronul fata al monopostului pilotat de Ericsson.

11/71 Vettel rupe aderenta la intrarea in ultimul tur si se rasuceste pe pista. In cele din urma reporneste si intra la boxe pentru schimbul de pneuri. Intre timp Rosberg corecteaza cel mai bun timp in cursa.

8/71 STEAG VERDE la Interlagos. In continuare vizibilitatea este spre zero, singurul care profita este liderul Hamilton. Verstappen ii prinde trena lui Raikkonen si trece de finlandez inaintea primului viraj.

7/71 Masina de siguranta se va retrage la finalul acestui tur.

4/71 Verstappen rateaza o perioada de franare si trece pentru putin in fata lui Raikkonen. Se anunta un nou duel aprig intre cei doi.

3/71 Previziunile meteo sunt in continuare pesimiste. Se asteapta in continuare ploaie si mai puternica deasupra traseului Jose Carlos Pace de la Interlagos.

2/71 Ricciardo se plange de asemenea pentru vizibilitatea redusa din ultimul viraj: "Acolo e cel mai rau, nu se vede nimic".

1/71 Hamilton prin radio: "Nu vad nimic in spatele Safety Car-ului!".

18:09 Anvelopele sunt dezvelite si monoposturile se pun in miscare in spatele masinii de siguranta. START asadar de cursa in spatele SC-ului.

18:01 Startul este intarziat dupa ce Romain Grosjean a lovit parapetul de protectie in turul de formare din cauza pistei inundate de ploaie. 

Grila de start arata in felul urmator:

1.Hamilton
----------------- 2.Rosberg
3.Raikkonen
----------------- 4.Verstappen
5.Vettel
----------------- 6.Ricciardo
7.Grosjean
----------------- 8.Hulkenberg
9.Perez
-----------------10.Alonso
11.Bottas
-----------------12.Gutierrez
13.Massa
-----------------14.Kvyat
15.Sainz jr.
-----------------16.Palmer
17.Button
-----------------18.Magnussen
19.Wehrlein
-----------------20.Ericsson
21.Nars
-----------------22.Ocon



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu al Braziliei. Momente emotionante oferite de Massa