Formula 1

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Braziliei

Am transmis in aceasta pagina, live text, Marele Premiu al Braziliei de la Interlagos, penultima cursa a sezonului 2017 in Formula 1.

Ordinea la final: Vettel, Bottas, Raikkonen, Hamilton, Verstappen, Ricciardo, Massa, Alonso, Perez, Hulkenberg.
Abandonuri: Ocon, Magnussen, Vandoorne, Hartley

FINAL de cursa. Vettel castiga in Brazilia urmat pe podium de Bottas si Raikkonen. Hamilton rateaza locul trei la zecimi de secunda.

68/71 Hamilton il ajunge pe Raikkonen si un atac asupra finlandezului este iminent.

65/71 Verstappen stabileste un nou record al circuitului de la Interlagos, cu 1:11.044.

59/71 Hamilton il depaseste pe Verstappen dupa un atac pe a doua cea mai lunga linie dreapta a circuitului. Locul 4 pentru Hamilton.

44/71 Liderul Hamilton efectueaza primul schimb al cursei si pierde prima pozitie in fata lui Vettel. O mutare previzibila.

31/71 Hamilton are un avans de 3 secunde in fata lui Vettel, dar britanicul va fi nevoit sa opreasca si el in curand. Hamilton a pornit in cursa cu pneuri soft si in ultima parte a cursei va opta pentru varianta rapida de super softuri.

28/71 Bottas deschide seria intrarilor la boxe. Schimba pe rand si cei doi piloti de la Ferrari, iar noul lider ajunge Hamilton, ultimul la start!

21/71 Nici Massa n-are vreo sansa in fata lui Hamilton. Campion mondial este dezlantuit.

20/71 Hamilton il depaseste fara nicio problema pe Alonso, fostul sau coechipier de la McLaren, si urca pe sase.

16/71 Vettel se distanteaza la doua secunde in fata lui Bottas, in timp ce acesta a scapat de presiunea lui Raikkonen. Peste patru secunde intre cei doi rivali finlandezi.

10/71 Continua forcingul lui Hamilton care ajunge in puncte, pe locul 9, dupa un salt de 11 pozitii.

7/71 Hamilton ajunge deja pe 12, dupa ce a pornit in cursa de pe linia boxelor. Intre timp Vettel corecteaza timpul etalon in cursa si conduce cu un avans de o secunda in fata lui Bottas.

6/71 Restart de cursa. Vettel tine plutonul in spate si tasneste ca o sageata.

4/71 In continuare se ruleaza in masinii de siguranta. Pilotii traverseaza pe linia boxelor zona primelor doua viraje.

START de cursa. Vettel porneste mai bine din grila si Vettel il depaseste pe Bottas. Acrosaj in spate dupa un incident in care a fost implicat un monopost Red Bull. Inca un acrosaj, Ocon si Grosjean ies de pe pista. Ocon abandoneaza! Safety Car in pista.

18:00 Se pleaca in turul de incalzire la Interlagos. Raikkonen porneste mai greu din grila.

Valtteri Bottas de la Mercedes porneste din prima pozitie a grilei de start, urmat de cei doi piloti Ferrari, Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen.

Campionul mondial Lewis Hamilton va fi ultimul la start dupa acrosajul din calificari. Echipa Mercedes a confirmat ca Hamilton va porni in cursa dupa linia boxelor.



Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Braziliei