Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Austriei

Am transmist live text in aceasta pagina, live text duminica dupa ora 15:00, Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, cursa de la Spielberg care l-a avut in pole position pe finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes).

Ordinea la final: Bottas, Vettel, Ricciardo, Hamilton, Raikkonen, Massa, Grosjean, Perez, Ocon, Stroll

FINAL Bottas rezista in fata lui Vettel si castiga cursa pentru mai putin de jumatate de secunda. Ricciardo completeaza podiumul si-l lasa in afara primelor trei pozitii pe Hamilton. Ce final am avut!

70/71 Suspans maxim in ultimele doua tururi. Hamilton il ataca pe Ricciardo, acesta din urma isi apara pozitia la interior.

68/71 Finalul de cursa propune doua dueluri extrem de interesante. Vettel se apropie la 1.1 secunde de Vettel, in timp ce Hamilton pune si el presiune pe Ricciardo.

65/71 Perez anunta prin radio ca a inceput sa ploua.

54/71 S-a acoperit cerul deasupra circuitului de la Spielberg si se anunta ploaie imediat dupa finalul cursei.

45/71 Bottas revine la conducere, moment in care Raikkonen intra si el la boxe pentru schimb. Hamilton trece in fata finlandezului echipei Ferrari.

41/71 Intrare la boxe pentru liderul Bottas, moment in care Raikkonen este noul lider pentru 1.6 secunde in fata conationalului sau de la Mercedes.

35/71 Vettel intra la boxe si pune varianta de pneuri supersoft. Schimb de pozitii intre pilotii Ferrari.

30/71 Cedare de cutie pentru Magnussen si va fi abandon pentru echipierul de la Haas.

22/71 Hamilton i-a incercat interiorul lui Raikkonen in primul viraj, dar rateaza trasa ideala.

17/21 In aceste momente cel mai interesant duel ii are in prim plan pe Raikkonen si Hamilton.

12/71 Bottas a luat startul corect si ramane la conducere cu un avans de aproape cinci secunde in fata lui Vettel.

5/71 Oficialii cursei anunta ca va fi analizat startul lui Bottas, existand suspiciunea ca finlandezul de la Mercedes a anticipat plecarea in cursa.

3/71 Vettel considera ca Bottas a furat startul si intr-adevar a parut ca pilotul de la Mercedes a anticipat o fractiune de secunda plecarea in cursa.

2/71 Raikkonen pune presiune pe Grosjean, dar francezul de la Haas rezista in pozitia a patra. Intre timp au abandonat Verstappen si Alonso, cei doi piloti implicati in incidentul din debut.

1/71 Bottas pleaca foarte bine din grila si conduce plutonul in fata lui Vettel. Ricciardo pe trei urmat de Grosjean si Raikkonen. Probleme in spate pentru Verstappen care s-a rasucit in primul viraj.

START in Marele Premiu de Formula 1 al Austriei.

15:00 Monoposturile s-au pus in miscare pentru turul de incalzire. Exceptie face Pascal Wehrlein, pilotul Sauber urmand a lua startul de la boxe.

Vedeti mai jos ierarhia din calificari, cu mentiunea ca pe grila de start Lewis Hamilton va avea o penalizare de cinci locuri:



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Austriei