Formula 1

Asa am trait Formula 1, Cursa din Australia

Sursă foto: twitter.com

Sezonul 2017 in Formula 1 a debutat, duminica dimineata de la ora Romaniei 8:00 pe circuitul Albert Park din Melbourne cu Marele Premiu al Australiei.

Ordinea la final:
1.Vettel, 2.Hamilton, 3.Bottas, 4.Raikkonen, 5.Verstappen, 6.Massa, 7.Perez, 8.Sainz, 9.Ocon, 10.Hulkenberg.

FINAL Sebastian Vettel trece primul linia de sosire si castiga Marele Premiu al Australiei in fata celor doi piloti Mercedes, Lewis Hamilton si Valtteri Bottas.

53/57 Alonso raporteaza o problema la suspensie si are probleme in a mentine monopostul pe trasa ideala. In cele din urma fostul dublu campion mondial abandoneaza cu patru tururi inaintea finalului.

52/57 Batalie uriasa in trei pentru locul 10, ultimul in puncte. Alonso este atacat de Ocon, pilotul Force India, si pierde doua pozitii la finalul liniei de start/sosire. O imagine fabuloasa cu o triplare de zile mari. De departe depasirea cursei!

51/57 Abandon si pentru Magnussen, al doilea pilot Haas. In fruntea cursei Vettel pastreaza 8.4 secunde in raport cu Hamilton.

45/57 Vettel conduce cu 9.5 secunde in fata lui Hamilton, care la randul sau are un avans de 2.2 secunde in fata lui Bottas.

43/57 Noul record in cursa este stabilit de Verstappen si acesta se apropie la mai putin de trei secunde de Raikkonen.

40/57 Raikkonen este indemnat sa traga tare pentru a prinde ultima treapta a podiumului. Aceasta dupa ce Hamilton s-a aratat reticent ca poate ramane in pista pana la final cu pneurile pe care le are la dispozitie in acest moment.

35/57 Hamilton trece de Alonso si Ocon, piloti intarziati care se lupta pentru locul zece si se lanseaza in urmarirea liderului Vettel. Dieferenta ramane de 6 secunde intre primii doi clasati.

29/57 Abandon pentru Ricciardo pe primul sector, dupa ce australianul ratase cursa si plecase de la boxe cu doua tururi mai tarziu.

28/57 Vettel conduce cu 6 secunde in fata lui Hamilton, in timp ce Bottas corecteaza recordul in cursa.

27/57 Ordinea se reface dupa intrarea lui Raikkonen pentru primul schimb. Vettel conduce in fata lui Hamilton, Bottas si Raikkonen. Strategii de la Mercedes il anunta pe Hamilton de trecea la "Planul B".

25/57 Liderul de conjunctura Bottas intra la boxe si Raikkonen preia conducerea, in timp ce Hamilton se plange de uzura pneurilor.

24/57 Verstappen a incercat depasirea lui Vettel la exterior, dar germanul a rezistat atacului si pe urmatoarele viraje s-a distantat rapid la 2.5 secunde in fata olandezului. Intr-o reluare este aratat Toto Wolff, conducatorul echipei Mercedes, lovind furios cu pumnul in masa. 

23/57 Liderul Vettel intra la boxe pentru schimbul de pneuri. Germanul "incalta" softuri noi si revine in pista chiar in fata lui Verstappen.

22/57 Se anunta un duel aprig intre Verstappen si Hamilton. Acesta din urma este incurajat prin radio sa forteze depasirea olandezului.

20/57 Vettel este anuntat prin radio ca pneurile arata bine si ca poate forta in continuare. Diferenta fata de principalul urmaritor Bottas creste la peste 10 secunde.

18/57 Hamilton schimba ultrasofturile cu softuri si revine in spatele lui Verstappen undeva la 22 secunde in spatele liderului Vettel.

17/57 Diferenta dintre Hamilton si Vettel scade din nou la mai putin de o secunda si britanicul de la Mercedes intra la boxe.

15/57 Grosjean intra la boxe cu motorul in flacari si este abandon pentru pilotul francez de la Haas. Acesta ocupa locul 7 in momentul retragerii din cursa. Aceasta inseamna ca Alonso urca in puncte in McLaren-ul sau.

12/57 Hamilton se plange prin radio de incalzirea prea tare a pneurilor, ceea ce ar putea duce la degradarea rapid a acestora.

10/57 Vettel raspunde cu 1:28.234, cel mai bun timp pe ultimul tur.

9/57 Creste constant diferenta dintre primii doi clasati. Hamilton ajunge la 1.7 secunde in fata lui Vettel.

5/57 Un nou record pe tur realizat de Hamilton si liderul cursei se distanteaza la 1.2 secunde.

4/57 Hamilton conduce cursa, dar Vettel ruleaza la mai putin de o secunda in spate si poate folosi DRS pentru depasire.

START in Marele Premiu al Australiei de la Melbourne. Se trece cu bine de primul viraj in ordinea Hamilton, Vettel, Bottas, Raikkonen, Verstappen. Probleme mai in spate unde un Sauber este in decor.

8:05 Hamilton se plange de aderenta scazuta pe grila.

8:03 Startul a fost anulat si monoposturile vor mai parcurge inca un tur de incalzire. Un Toro Rosso nu se pozitionase corect pe grila. In aceste conditii cursa va avea 57 de tururi si nu 58 cate erau programate initial.

8:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Ricciardo va lua startul de pe linia boxelor.

Pentru a sasea oara in pole position la Antipozi se va afla triplul campion mondial Lewis Hamilton.

Pilotul britanic de la Mercedes va fi urmat in linia intai de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, principalul contracandidat al lui Hamilton la titlul din acest an.

Vedeti mai jos rezultatele din calificari:



Asa am trait Formula 1, Cursa din Australia