Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Cursa din Abu Dhabi pentru titlul mondial. Final electrizant cu patru piloti in lupta pentru victorie

Am transmis in aceasta pagina, duminica de la ora 15:00, Marele Premiu de Formula 1 din Abu Dhabi, cursa care a decis titlul mondial in Formula 1.

Ordinea la final: Hamilton, Rosberg, Vettel, Verstappen, Ricciardo, Raikkonen, Hulkenberg, Perez, Massa, Alonso.

FINAL de cursa si de sezon. Hamilton castiga pe Yas Marina, dar titlul mondial este obtinut de Rosberg, in premiera.

Ultimul tur: Primii trei clasati sunt intr-o secunda si jumatate.

54/55 Vettel ii cauta exteriorul lui Rosberg, insa pilotul de la Mercedes se apara. La boxe sotia lui Rosberg face rugaciuni in acest final tensionat de sezon.

53/55 Rosberg este lipit de Vettel si vom asista cel mai probabil la un duel intre nemti. Hamilton mentine ritmul care-i convine, desi de la boxe a fost indemnat sa apese mai tare pedala. "Ma simt bine asa", a fost raspunsul britanicului.

51/55 Vettel trece la exterior de Verstappen si se lanseaza in urmarirea lui Rosberg.

51/55 Ultimele cinci tururi din acest sezon si titlul mondial este inca pe pista, se joaca strans intre Hamilton si Rosberg. Arbitrii in acest duel sunt Verstappen si Vettel.

49/55 Vettel se lipeste de Verstappen si un atac asupra olandezului este iminent.

48/55 Finalul se anunta unul electrizant. Se strange plutonul in spatele lui Hamilton. Primii patru sunt clasasti in cinci secunde la ritmul impus de Hamilton. Britanicul incearca sa-i aduca pe ceilalti in spatele coechipierului sau.

44/55 Vettel corecteaza cel mai bun timp in cursa la 1:43.729, iar Rosberg se apropie la o secunde in spatele liderului Hamilton.

42/55 Incident in spatele plutonului intre Palmer si Sainz. Cei doi revin pe pista si a fost doar stag galben pe sectoarele 2 si 3.

38/55 Intrare la boxe pentru Vettel. Acesta cedeaza prima pozitie si pune super softurile pentru ultima parte a cursei.

35/55 Vettel conduce cu un avans de cinci secunde in fata lui Hamilton, in conditiile in care pilotul de la Ferrari nu a efectuat al doilea pit stop.

32/55 Vettel ajunge lider dupa ce primii doi clasati, Hamilton si Rosberg au intrat la boxe pentru al doilea pit stop.

22/55 Scapat de presiunea lui Verstappen, cel mai rapid pilot din cursa este Rosberg, cu 1:45.975.

20/55 Ciocnire usoara intre Rosberg si Verstappen in duelul pentru locul secund. Olandezul este incapatanat si nu cedeaza usor. In cele din urma Rosberg trece si recupereaza pozitia secunda.

15/55 Intre timp Hamilton corecteaza recordul pe turul de circuit in cursa, cu 1:46.107.

12/55 Ce pacat! Button iese din cursa si din Formula 1 cu suspensia dreapta rupta. Pentru campionul mondial din 2009 aceasta cursa din Abu Dhabi a fost ultima dintr-o cariera impresionanta.

10/55 Hamilton revine la conducere dupa intrarea lui Ricciardo si il are in continuare in spate pe Verstappen. Rosberg este pe trei, la limita in economia luptei pentru titlu. La aceste rezultate neamtul ar deveni campion mondial pentru doar doua puncte.

9/55 Schimba si Rosberg, moment in care Ricciardo devine noul lider al cursei. Rosberg revine in pista intre Verstappen si Raikkonen. Mai in fata ruleaza Hamilton.

8/55 Hamilton revine pe circuit in fata lui Verstappen. Blocheaza roata stanga fata si se vede pus sub presiune de olandez. Rosberg este chemat si el prin radio la boxe.

7/55 Prima intrare la boxe pentru schimbul de pneuri este efectuata chiar de liderul cursei, Hamilton. In acelasi timp schimba si Raikkonen. O secunda pierduta de britanic la boxe din cauza intrarii la boxe a finlandezului de la Ferrari.

5/55 Hamilton face record pe tur cu 1:46.292. Trei zecimi castigate de lider in raport cu Rosberg pe ultimul tur.

3/55 Un ritm fals impus de Hamilton in fruntea cursei. Acesta incearca sa-i aduca aproape pe urmaritorii lui Rosberg, dar in acelasi se pastreaza intr-un ecart de o secunda fata de coechipierul sau.

2/55 Rosberg nu-i permite lui Hamilton sa se distanteze in frunte. Raikkonen nu este nici el departe. Primii cinci s-au desprins de restul urmaritorilor.

1/55 Hamilton si Rosberg pleaca fara probleme din grila si raman pe pozitiile lor, Raikkonen trece de Ricciardo si ajunge pe trei. Verstappen a rupt aderenta si s-a rasucit pe pista, ajungand in coada plutonului.

15:04 START in Marele Premiu din Abu Dhabi, ultima cursa a sezonului 2016.

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire. Primii 11 piloti din grila pornesc cu pneuri ultrasoft. Abia al 12-lea, Button, este "incaltat" la start cu softuri.

Nico Rosberg are 12 puncte avans in fata lui Lewis Hamilton si are nevoie doar de o clasare pe podium pentru a castiga primul sau campionat in Formula 1.

Hamilton are de partea sa avantajul plecarii din pole position si prin aceasta pune o mare presiune pe coechipierul sau.

Liderul campionatului va obtine titlul intr-una din urmatoarele situatii:
 
- castiga cursa sau termina pe podium;
 
- termina pe locurile 4, 5 sau 6, iar Hamilton nu castiga cursa;
 
- termina pe locurile 7 sau 8, iar Hamilton nu se claseaza mai sus de locul 3;
 
- termina pe locurile 9 sau 10, iar Hamilton nu prinde podiumul;
 
- Hamilton se claseaza mai jos de locul 5 sau abandoneaza.



TUR cu TUR Formula 1, Cursa din Abu Dhabi pentru titlul mondial. Final electrizant cu patru piloti in lupta pentru victorie