Formula 1

TUR cu TUR Formula 1: Calificarile Marelui Premiu din Bahrain in nocturna

Ati urmarit, live text pe onlinesport.ro de la ora 18:00, calificarile Marelui Premiu din Bahrain, a treia etapa a sezonului 2014 in Formula 1. Este pentru prima data cand intrecerea din Bahrain se desfasoara sub lumina reflectoarelor. Traseul Sakhir devine al treilea din calendar care propune o nocturna, dupa Singapore si Abu Dhabi.

Multumim pentru atentia acordata si nu uitati de cursa programata duminica de la ora 18:00 live text pe Onlinesport.ro

19:01 Nicio surpriza in finalul calificarilor. Rosberg il bate cu doua zecimi pe Hamilton si cei doi de la Mercedes completeaza prima linie la startul cursei de duminica. Urmeaza Ricciardo, Bottas, Perez, Raikkonen, Button, Massa, Magnussen si Alonso in top 10.

18:54 Lupta intensa pentru pole position intre cei doi piloti Mercedes. La primul rand de tururi cronometrate Rosberg este mai rapid cu doua zecimi decat Hamilton. Bottas este al treilea urmat de Perez, Massa, Ricciardo, Magnussen si Alonso.

18:43 Se incheie si a doua parte a calificarilor. Rosberg, Hamilton, Ricciardo, Button, Alonso, Perez, Bottas, Massa, Magnussen si Raikkonen sunt cei zece piloti care vor concura in Q3.

18:39 Pana acum doar Ricciardo a reusit sa coboare la sub o secunde de primii doi clasati, pilotul de la Red Bull fiind mai lent cu opt zecimi. In spate diferentele sunt in continuare mai mari de o secunda, iar Vettel rateaza prezenta in Q3 fiind al 11-lea. Campionul mondial a reclamat o problema cu retrogradarea treptelor in cutia de viteze.

18:31 Hamilton revine la conducere, cu un timp dezarmant de bun pentru adversarii sai - 1:33.872. Nu este cazul lui Rosberg, pilot care bate timpul lui Hamilton cu 164 de miimi si devine lider intermediar.

18:30 Hulkenberg este primul clasat in aceasta sesiune de mijloc, cu 1:35.682. Raikkonen urca intre timp la conducere, cu 1:34.925.

18:27 In cele din urma Bottas si Hulkenberg ies pe traseu.

18:25 Incepe a doua parte a calificarilor, insa nimeni nu se inghesuie sa iasa pe circuit.

18:20 S-a incheiat prima parte a calificarilor. Hulkenberg a avut cel mai bun timp, fiind urmat de Bottas, Perez, Massa, Raikkonen, Alonso, Magnussen si Hamilton. De retinut insa ca pilotii Mercedes nu au mai fortat dupa scurta iesire de la jumatatea sesiunii, caz in care rezultatele din acest Q1 ar putea fi oarecum neconforme cu realitatea. Pilotii eliminati sunt Maldonado, Sutil, Kobayashi, Bianchi, Ericsson, Chilton.

18:16 Hulkenberg vine din spate si bate timpul lui Bottas pentru mai putin de o zecime. Button doar al saptelea, loc pe care il pierde in fata lui Vettel.

18:15 Surpriza uriasa din partea lui Bottas, finlandezul de la Williams care urca la conducere, cu 1:34.934.

18:14 O prima parte linistita de sesiune, cu monoposturile Mercedes de neclintit din fruntea ierarhiei. Urmeaza Gutierrez, Ricciardo si Alonso in top cinci. 

18:08 Hamilton si Rosberg se instaleaza pe primele doua pozitii. Cei doi sunt la 1:35.3 pe turul de circuit, despartiti de 113 miimi. Ricciardo este al treilea, la 1.3 secunde. Practic avem Mercedes si restul lumii.

18:07 Ricciardo bate cu doua zecimi timpul lui Hulkenberg si urca la conducere, cu 1:36.676.

18:05 Hulkenberg impune primul timp de referinta, cu 1:36.883. Abia acum intra pe circuit monoposturile Mercedes.

18:03 Sase monoposturi au iesit pe circuit imediat dupa start, iar Gutierrez de la Sauber este primul pilot intr-un tur cronometrat.

18:00 Se aprind luminile verzi pentru prima parte a calificarilor. Bun gasit prieteni ai Formulei 1 pentru o intalnire cu Marele Circ. Suntem in Bahrain sub lumina reflectoarelor unde intrebarea tuturor este una cat se poate de simpla: cine va reusi sa invinga Mercedes?

Antrenamente libere 3: Lewis Hamilton a incheiat cu cel mai bun timp ultima sesiune de antrenamente libere de sambata dupa-amiaza, cu timpul de 1:35.324. Acesta l-a devansat pe coechipierul sau Nico Rosberg cu doar 115 miimi. Doar alti doi piloti au reusit sa se claseze intr-o secunda din timpul lui Hamilton, este vorba de Sergio Perez si Valtteri Bottas. Campionul mondial Sebastian Vettel a acoperit doar 8 tururi si a iesit in decor cand mai erau 21 de minute din sesiune. Vettel a incheiat cu penultimul timp.



TUR cu TUR Formula 1: Calificarile Marelui Premiu din Bahrain in nocturna