Formula 1

Vettel in pole position la Soci. Ferrari monopolizeaza prima linie dupa 9 ani

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Germanul Sebastian Vettel opreste hegemonia celor de la Mercedes in calificari si obtine pole positionul in Marele Premiu al Rusiei. Mai mult decat atat, Ferrari l-a adus pe pozitia secunda pe Kimi Raikkonen, in timp ce Mercedes se vede impinsa in linia a doua la startul cursei de duminica.

Pentru a 47-a oara Vettel va porni din pole position si pentru doar a doua oara la volanul unui monopost Ferrari.

Vettel s-a mai aflat in pole position cu Ferrari in 2015 la Singapore, cand Scuderia a obtinut ultima oara primul loc in calificari.

O prima linie Ferrari la startul cursei de duminica asa cum n-am mai avut din 2008 de la Magny-Cours.


16:01 Pole position pentru Sebastian Vettel, cu 1:33.194 la ultimul tur cronometrat. Germanul l-a invins pe coechipierul sau Kimi Raikkonen cu 59 de miimi. Bottas al treilea la 95 de miimi. Asadar primii trei in calificarile de la Soci incadrati in mai putin de o zecime. 

15:53 Pilotii Mercedes nu reusesc sa treaca de Raikkonen. Pentru doar 36 de miimi finlandezul de la Ferrari ramane lider.

15:52 Raikkonen opreste cronometrul la 1:33.253. Vettel mai lent cu 173 de miimi.

15:48 Incepe ultima parte a calificarilor. Ambele monoposturi Mercedes ies impreuna pe circuit.

15:40 Se incheie si a doua parte a calificarilor. Acelasi Bottas ramane in frunte, dar Raikkonen sparge monopolul Mercedes urcand pe pozitia secunda la 399 de miimi. Hamilton, Vettel, Massa completeaza topul cinci.

15:31 Bottas il depaseste cu sapte zecimi pe Raikkonen si urca la conducere, cu 1:33.264. Hamilton este al doilea la 496 de miimi, cu Vettel pe trei la 774 de miimi.

15:30 Raikkonen impune timpul de referinta in Q2, cu 1:34.053.

15:25 Incepe a doua parte a calificarilor la care participa primii 15 piloti din Q1. Vedeti mai jos ordinea:

15:18 S-a incheiat prima parte a calificarilor cu Bottas in fata lui Hamilton, Vettel, Raikkonen, Vergne, Ocon. Britanicul Palmer de la Renault a sfarsit sesiunea cu o iesire in decor in virajul cu numarul 4. La fel a patit-o si neamtul Wehrlein de la Sauber. Ambii ocupau pozitii in afara topului 15 si astfel sunt eliminati dupa Q1.

15:12 Britanicul de la Mercedes urca pe doi in clasament la mai putin de patru zecimi in raport cu liderul momentului, coechipierul sau Bottas.

15:10 Hamilton iese in afara pistei in virajul 8 si astfel isi compromite primul tur cronometrat.

15:09 Dupa un prim rand de tururi cronometrate conduce Bottas, cu 1:34.177, urmat de Vettel la mai bine de noua zecimi. Raikkonen, Vergne si Hulkenberg completeaza topul cinci provizoriu.

15:00 A inceput sesiunea de calificari de la Soci. 

Sebastian Vettel este liderul campionatului dupa primele trei curse, dar pana acum Mercedes a dominat calificarile obtinand de fiecare data pole position-ul, cu Lewis Hamilton in Australia si China, respectiv Valtteri Bottas in Bahrain.

Ferrari a dominat primele doua sesiuni de antrenamente libere de la Soci.



Vettel in pole position la Soci. Ferrari monopolizeaza prima linie dupa 9 ani