Formula 1

Asa am trait Formula 1, Calificarile din Bahrain

Marele Circ al Formulei a ajuns la finalul acestei saptamani in Orientul Mijlociu, mai precis pe traseul Sakhir de langa Manama, Bahrain. Sambata am transmis in aceasta pagina calificarile, urmand ca duminica de la 18:00 sa relatam cursa tur cu tur.

19:00 Bottas il devanseaza pe Hamilton la ultimul tur, cu 1:28.769 si britanicul nu se poate apropia la mai mult de 23 de miimi. Pozitia a 3-a pentru Vettel.

18:54 Hamilton coboara la 1:28.792 si-l devanseaza pe Bottas pentru 52 de miimi. Vettel al treilea la aproape jumatate de secunda.

18:48 Luminile verzi se aprind pentru ultima oara in aceasta sesiune. 12 minute pentru o clasare cat mai in fata pe grila cursei de duminica.

18:40 A doua secventa a calificarilor a luat sfarsit. Hamilton ramane cel mai rapid in aceste calificari.

18:31 Hamilton si Bottas sunt primii care coboara sub un minut si 30 de secunde pe tur. Britanicul este in fata coechipierului sau pentru doar 20 de miimi. Vettel vine pe trei la 61 de miimi. Diferentele sunt extrem de mici.

18:25 S-au reluat calificarile de pe circuitul Sakhir de langa Manama. 15 minute la dispozitie pentru un loc in topul zece.

18:18 Se incheie prima secventa a calificarilor. Hamilton este cel mai rapid pilot al momentului, urmat de Verstappen, Raikkonen, Vettel, Bottas, Hullkenberg. Primii cinci sunt clasati in mai putin de trei zecimi! Pilotii eliminati sunt Sainz, Vandoorne, Perez, Ericsson si Magnussen.

18:17 Raikkonen urca pe trei la 174 de miimi fata de liderul Hamilton.

18:10 Hamilton bate timpul lui Verstappen cu 90 de miimi. Vettel este al treilea la 223 de miimi dupa prima iesire pe circuit.

18:09 Noul lider este Verstappen, cu 1:30.904. Mai bun cu 137 de miimi fata de Bottas.

18:07 Bottas urca la conducere, cu 1:31.041. Un timp cu 1.6 secunde peste cel reusit anterior de Perez.

18:00 A inceput sesiunea de calificari pentru Marele Premiu al Bahrainului. Pascal Wehrlein, pilot care a absentat la primele doua curse este cel dintai pilot iesit pe circuit.

Sambata de la 18:00 urmariti in aceasta pagina calificarile pentru Marele Premiu al Bahrainului, cursa care va avea loc duminica de la aceeasi ora sub lumina reflectoarelor.

Sebastian Vettel de la Ferrari a fost cel mai rapid pilot, vineri, in cele doua sesiuni de antrenamente libere programate.

Patru dintre pilotii aflati pe grila au castigat pana acum in Bahrain, unde Formula 1 a programat pana acum 13 curse. Este vorba de Fernando Alonso (4 victorii), Felipe Massa, Sebastian Vettel si Lewis Hamilton (cate 2 fiecare).

La capitolul plecari din pole position, Vettel si Hamilton isi impart suprematia, cu cate doua pole-uri, in timp ce Alonso si Massa au reusit o singura data sa fie in fruntea grilei.

Ferrari are cele mai multe victorii pe circuitul Sakhir (4), urmata de Mercedes (3), Renault si Red Bull (2).

Kimi Raikkonen n-a castigat niciodata in Bahrain, dar este pilotul cu cele mai multe clasari pe podium (8). Il urmeaza Hamilton cu cinci podiumuri.



Asa am trait Formula 1, Calificarile din Bahrain