Formula 1

Asa am trait Cursa de Formula 1 din Abu Dhabi. Titlul mondial s-a jucat pana in ultimul tur

Sursă foto: twitter.com/

Duminica, de la ora 15:00, am transmis live text in aceasta pagina cursa decisiva din Formula 1 pentru stabilirea campionului mondial din acest an. Max Verstappen si Lewis Hamilton auf fost la egalitate de puncte inaintea ultimei etape.

Cotele oferite de BETANO pentru castigarea titlului mondial
Hamilton - 1.80 | Verstappen - 2.00


Ordinea in cursa:
Hamilton, Verstappen, Sainz, Bottas,Tsunoda, Gasly, Norris, Alonso, Ocon.

FINAL. MAX VERSTAPPEN este noul CAMPION MONDIAL din Formula 1.

58/58 RESTART de cursa pentru ultimul tur al sezonului. Verstappen il ataca pe Hamilton si trece de acesta. Britanicul incearca sa replice, dar Verstappen tine interiorul si scapa de presiunea.

57/58 Pilotii intarziati trec de Safety Car, astfel ca Verstappen ajunge in spatele lui Hamilton. Ce duel vom avea la restart!

56/58 ABANDON pentru Perez, moment in care Red Bull isi ia adio de la titlul constructorilor care este castigat inca o data de Mercedes.

53/58 SAFETY CAR dupa ce Nicholas Latifi loveste violent barierele de protectie in urma unui duel cu Mick Schumacher. Cursa e neutralizata si tot avansul lui Hamilton este topit. Verstappen intra si schimba cu softurile super rapide. Ce face Hamilton?

52/58 Verstappen e prins in trafic si diferenta se blocheaza la 11 secunde. In fata olandezului mai sunt Ocon, Alonso si Norris.

48/58 Diferenta scade la 11.1 secunde. Verstappen vine din spate si vine tare.

47/58 Hamilton ajunge intr-o zona cu trafic. Verstappen se apropie la 13.1 secunde.

39/58 Verstappen forteaza cu pneurile proaspete si stabilieste cel mai rapid tur in cursa. Diferenta scade la 16 secunde. Hamilton intreaba prin radio daca nu e periculos sa ramana in pista cu pneurile vechi.

38/58 Hamilton are 19 secunde in fata lui Verstappen, dar britanicul trebuie sa mai intre si el o data la pit stop.

37/58 Pilotii Red Bull profita si intra la boxe pentru al doilea schimb. Harduri proaspete pentru Verstappen. Ingrijorare la boxa Mercedes, pneurile lui Hamilton avand o vechime de 23 de tururi.

36/58 Safety Car Virtual din cauza monopostului oprit de Giovinazzi pe margine. Pilotii trebuie sa reduca viteza cu 40 de procente.

35/58 ABANDON si pentru Antonio Giovinazzi, pilot aflat la ultima cursa pentru Alfa Romeo.

33/58 Diferenta jongleaza in jurul a 5 secunde. Hamilton este intrebat prin radio ce pneuri prefera in eventualitatea unui Safety Car, medium sau hard.

28/58 Hamilton ajunge la 3.8 secunde si diferenta creste fata de Verstappen. ABANDON pentru Kimi Raikkonen, ultimul campion mondial pentru Ferrari, in 2007. Final prematur de cursa si pentru George Russell (Williams), pilot care in 2022 va concura pentru Mercedes.

27/58 Aflat la ultima cursa din cariera in F1, Kimi Raikkonen iese in decor si loveste cu partea frontala. Finlandezul a reusit sa reporneasca si este ultimul in clasament la un tur in urma liderului.

24/58 Diferenta se stabilizeaza la 2.5 secunde intre primii doi clasati.

21/58 Hamilton trece in cele din urma de Perez, dar Verstappen este acolo la doar 1.2 secunde in urma lui Hamilton. Trecerea olandezului de mexican a fost o simpla formalitate.

20/58 Perez se lupta cu Hamilton pentru prima pozitie. Duel electrizant intre cei doi. Depasit in doua randuri, mexicanul a revenit de fiecare data. Profita Verstappen si se apropie la 6 secunde.

18/58 Verstappen il depaseste pe Sainz si ajunge pe pozitia a treia. Aproape 9 secunde avantaj pentru Hamilton.

15/58 Schimba si Hamilton pneurile medium cu hardurile. Perez este noul lider al cursei. Hamilton are cinci secunde in fata lui Verstappen.

14/58 Pit stop pentru Verstappen. Acesta pune pneurile hard, cele mai rezistente dintre cele oferite de Pirelli.

13/58 Avansul lui Hamilton ajunge la 5.3 secunde. Pentru moment britanicul de la Mercedes controleaza autoritar cursa. De vazut replica lui Verstappen.

8/58 Jos Verstappen, tatal lui Max, pleaca din boxa Red Bull undeva in spate. Pare sa fi cedat presiunii sau poate simte ca fiul sau a pierdut lupta cu Hamilton.

7/58 Continua dialogul dintre echipa Red Bull si comisarii de cursa. Intre timp Hamilton isi vede de cursa si ajunge la 2.1 secunde in fata lui Verstappen.

5/58 Aproape doua secunde intre Hamilton si Verstappen. Topul cinci e completat de Sergio Perez, Carlos Sainz, Lando Norris.

3/58 Cei de la Red Bull contesta manevra prin care Hamilton a ramas in fruntea cursei. Decizia se afla in mana comisarilor de cursa, care au hotarat ca nu este nevoie de investigatii suplimentare. Intre timp Hamilton se distanteaza la 1.6 secunde, in timp ce Verstappen se considera nedreptatit in dialogul radio cu echipa sa.

1/58 Hamilton porneste formidabil din pozitia secunda si se instaleaza la conducere in fata lui Verstappen in primul viraj. Foarte slab a plecat olandezul.

Verstappen il ataca pe Hamilton si-l scoate pe acesta de pe trasa ideala. Britanicul profita de o zona larga si revine in fata.

15:03 START in Marele Premiu din Abu Dhabi, ultima cursa a sezonului de Formula 1.

15:00 S-a plecat in turul de incalzire. Doar 19 monoposturi pe grila, rusul Nikita Mazepin de la Haas fiind depistat pozitiv la covid.

♦ Pilotii vor acoperi 58 de tururi pe un traseu cu 16 viraje in lungime de 5.281 de km.


Max Verstappen de la Red Bull Honda si Lewis Hamilton de la Mercedes se afla la egalitate perfecta de puncte inaintea ultimei curse din sezon.

Olandezul porneste din pole position pentru a zecea oara in 2021 si are de partea sa avantajul victoriilor obtinute.

Un succes in plus are Verstappen comparativ cu Hamilton, ceea ce la egalitate de puncte inclina balanta in lupta pentru titlul mondial.

Hamilton a castigat ultimele trei curse, in Brazilia, Qatar si Arabia Saudita, reusind sa revina spectaculos in clasament.

Verstappen n-a mai castigat din Mexic, unde acesta si-a trecut in cont a 9-a victorie din acest an. Hamilton are opt victorii obtinute.

Este pentru a 13-a oara cand Formula 1 ajunge in Abu Dhabi pe traseul Yas Marina.

Hamilton a castigat de cinci ori in Emirate, in timp ce Verstappen are un succes obtinut in 2020.

Ultimii sase invingatori din Abu Dhabi au plecat din pole position.

Hamilton a fost ultimul pilot care a castigat pe Yas Marina si care nu a pornit in cursa din prima pozitie a grilei de start. S-a intamplat in 2014.



Asa am trait Cursa de Formula 1 din Abu Dhabi. Titlul mondial s-a jucat pana in ultimul tur