Formula 1

Hamilton in pole position la Barcelona. Vettel ii sufla in ceafa

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Britanicul Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Spaniei de la Barcelona si va pleca pentru a treia oara in acest sezon din prima pozitie a grilei de start.

Diferenta dintre Hamilton si Vettel de doar 51 de miimi este cea mai mica din acest sezon cand Mercedes a incheiat in fata Ferrari intr-o sesiune de calificari.

Mercedes ajunge la patru pole-uri in acest sezon, in timp ce singura reusita Ferrari in calificari a venit etapa precedenta la Sochi (Rusia).

Ordinea finala in calificarile de la Barcelona:

1.Hamilton (Mercedes)
2.Vettel (Ferrari)
3.Bottas (Mercedes)
4.Raikkonen (Ferrari)
5.Verstappen (Red Bull)
6.Ricciardo (Red Bull)
7.Alonso (McLaren-Honda)
8.Perez (Force India-Mercedes)
9.Felipe Massa (Williams-Mercedes)
10.Esteban Ocon (Force India-Mercedes)

16:01 Vettel pierde jumatate de secunda pe ultimul sector si nu reuseste sa-l bata pe Hamilton. Pole position pentru britanic pentru doar 51 de miimi. Bottas si Raikkonen urmeaza pe locurile trei si patru. Un loc sapte fabulos pentru Alonso cu McLaren-Honda.

15:52 Hamilton stabileste primul timp de referinta la 1:19.149, urmat de Bottas la 249 miimi. Raikkonen al treilea la 290 miimi.

15:49 S-a dat startul partii secunde a calificarilor. Hamilton si Vettel au iesit unul dupa celalalt.

15:41 Surpriza placuta pentru Alonso, care prinde Q3-ul de pe locul 10. Ordinea la varf a ramas nemodificata, cu Hamilton, Vettel si Bottas in mai putin de o zecime.

15:32 Vettel urca pe doi la 85 de miimi in spatele lui Hamilton. Al treilea este Bottas la alte cinci miimi. 

15:28 Hamilton primul la patru zecimi in fata lui Raikkonen dupa prima iesire pe circuit.

15:25 S-a reluat sesiunea de calificari. 15 minute pentru obtinerea unui loc in topul zece si continuarea sesiunii.

15:19 Final de Q1 cu Hamilton primul urmat de Raikkonen, Vettel si Bottas.

15:18 Batalie apriga in partea din spate a clasamentului. Alonso urca pe 10 si este sigur de prezenta in a doua secventa a calificarilor. Sainz urca si el pe opt.

15:15 Hamilton impune timpul de referinta pana acum in Q1, cu 1:20.511. Urmeaza Raikkonen la 231 miimi si Vettel la 428 miimi. Bottas al patrulea.

15:00 A inceput sesiunea de calificari de la Barcelona.

Primele antrenamente libere au fost dominate de Mercedes, dar cei de la Ferrari nu sunt departe ca timp si se asteapta o batalie intensa pentru o pozitionare cat mai buna pe grila de start.Hamilton in pole position la Barcelona. Vettel ii sufla in ceafa