Formula 1

Calificari Marele Premiu al Spaniei: O noua afacere Mercedes cu Rosberg in pole position

Ati urmarit astazi live text pe onlinesport.ro calificarile pentru Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei de la Barcelona, prima etapa europeana a sezonului 2015. Vedeti mai jos cum au decurs ostilitatile in lupta cu cronometrul pentru o pozitie cat mai buna pe grila de start.

Este pentru prima data in acest sezon cand un alt pilot in afara lui Hamilton se afla in pole position, chiar daca vorbim tot de un monopost Mercedes pe prima pozitie a calificarilor. Cursa de la Barcelona va fi live text pe onlinesport.ro duminica de la ora 15:00.

16:01 Final de sesiune. Nimeni nu-l poate detrona pe Rosberg din prima pozitie si germanul va porni din pole position in cursa de duminica. Al doilea la start va fi Hamilton, pentru ca din linia a doua sa porneaza Vettel si Bottas. Spaniolul Sainz a incheiat pe cinci si va imparti linia a treia cu Verstappen, coechipierul sau de la Toro Rosso. Cei doi au reusit sa-l devanseze pe mult mai titratul Raikkonen.

15:54 Hamilton la 1:24.948, insa Rosberg este mai rapid cu trei zecimi. 1:24.681 pentru pilotul german.

15:48 Ultimele 12 minute ale sesiunii de calificari de la Barcelona. Lupta pentru pole este deschisa.

15:41 Cei zece care se vor lupta pentru pole position sunt Rosberg, Hamilton, Raikkonen, Massa, Vettel, Bottas, Verstappen, Sainz, Ricciardo si Kvyat.

15:40 Alonso, al 11-lea in clasament, iese pe circuit in tentativa de a prinde in extremis in loc in Q3. Echipierul de la McLaren-Honda coboara chiar pe 12. Kvyat ramane pe zece, iar Massa urca pe patru.

15:33 Rosberg trece la conducere cu 1:25.166. Hamilton este al doilea la sase zecimi.

15:30 Nasr este singurul pilot cu tur cronometrat in Q2. 1:28.985 este timpul brazilianului de la Sauber.

Eliminati dupa Q1 sunt: Ericsson, Perez, Hulkenberg, Stevens si Mehri.

15:17 Raikkonen urca pe doi la 250 de miimi in spatele liderului Hamilton. Finlandezul a rulat pe medium, in timp ce Hamilton a efectuat turul sau cel mai rapid cu harduri.

15:10 Pilotii Mercedes se instaleaza la conducere inca din primele tururi cronometrat. Hamilton are timpul de referinta cu 1:27,322. Urmeaza Rosberg, Vettel si Massa.



Calificari Marele Premiu al Spaniei: O noua afacere Mercedes cu Rosberg in pole position