Formula 1

Lewis Hamilton, victorie cu plecare din pole position la Silverstone

Pentru a patra oara in cariera pilotul britanic Lewis Hamilton a castigat cursa de casa, Marele Premiu al Marii Britanii gazduit de circuitul de la Silverstone.

Hamilton i-a devansat pe coechipierul sau Nico Rosberg si pe tanarul olandez Max Verstappen, pilot care a cochetat la un moment dat cu pozitia secunda.  
 
In topul cinci au mai incheiat Daniel Ricciardo si Kimi Raikkonen, in timp ce restul punctelor au fost obtinute de Sergio Perez, Nico Hulkenberg (ambii de la Force India), Carlos Sainz (Toro Rosso), Sebastian Vettel (Ferrari) si Daniil Kvyat (Toro Rosso).
 
Startul cursei s-a dat in spatele masinii de siguranta din cauza conditiilor meteo dificile, cu putin timp inaintea intrecerii ploaia inundand traseul britanic.
 
Dupa sase tururi de neutralizare, masina de siguranta s-a retras si Hamilton a dictat ritmul in fata unui pluton injumatatit din cauza opririlor la boxe. Mai multi piloti au trecut rapid pe intermediare incercand schimbarea strategiei din mers.
 
Hamilton si Rosberg au facut acelasi lucruri, trecand pe intermediare, dupa alte doua tururi, ordinea la varf fiind pastrata pana in turul 16 din cele 52 programate. Verstappen l-a ajuns din urma si depasit pe Rosberg la capatul unui palier de viteza.
 
Rosberg avea sa-si recupereze pozitia secunda in turul 39 dupa un atac curat asupra lui Verstappen, dar pe final germanul de la Mercedes a acuzat probleme la cutia de viteze si a redus considerabil ritmul. Blocat in treapta a saptea intr-un viraj, Rosberg a reusit in extremis sa repuna masina in miscare, chiar daca a pierdut nu mai putin de trei secunde in acel tur.
 
Pana la final depasirea lui Perez de catre Raikkonen pentru pozitia a 5-a a tinut capul de afis intr-o noua cursa cenusie pentru Scuderia Ferrari. Cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel a incheiat pe noua dupa un start luat de pe 11 si o iesire in decor dupa ce stabilise cel mai rapid timp in cursa.

In clasamentul pilotilor lider se mentine Rosberg, cu 171 puncte, urmat la doar patru puncte de Hamilton. Al treilea este Raikkonen, cu 106 puncte, iar pe patru il regasim pe Ricciardo, cu 100 puncte. Doar pozitia a cincea pentru Vettel, 98 puncte.



Lewis Hamilton, victorie cu plecare din pole position la Silverstone