Formula 1

Lewis Hamilton, victorie categorica in Marele Premiu al Canadei

Sursă foto: twitter.com/BakuCityCircuit

Niciun moment nu s-a pus problema invingatorului, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, cursa castigata de britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes. Intrecerea a fost live text aici.

Plecat pentru a sasea oara din pole position la Montreal, Hamilton a scapat de probleme in debutul cursei si scapat a fost in invingator, conducand cursa de la un capat la altul.

Triplul campion mondial a stabilit pe final de cursa si timpul de referinta in intrecerea canadiana, devansandu-l pe colegul sau Valtteri Bottas si pe australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull.

Al doilea pe grila, Sebastian Vettel a fost lovit in primul tur de Bottas si a fost nevoit sa schimbe eleronul fata fiind aruncat la coada plutonului.

Liderul campionatului a revenit ulterior si a limitat pierderile, clasandu-se in cele din urma pe locul al patrulea, dupa un forcing de final impresionant cu depasirea celor doi piloti de la Force India, Sergio Perez si Esteban Ocon.

De altfel, echipa Force India a fost surpriza placuta a Marelui Premiu al Canadei, Ocon cochetand la un moment dat cu pozitia secunda.

La polul opus protagonistul negativ a fost din nou Fernando Alonso. Revenit in Marele Circ dupa experienta de la Indy500, dublul campion mondial a fost din nou tradat de motorul Honda si a abandonat cu un tur si jumatate inaintea finalului cursei. Alonso a ratat astfel primele puncte in 2017, dar s-a consolat in bratele fanilor, la propriu, dupa ce a urcat in tribuna si a aruncat manusile drept suvenir.

Cursa din Canada a fost una lipsita de incidente majore, cu exceptia startului cand Carlos Sainz l-a acrosat pe Felipe Massa si ambii piloti au abandonat, intrecerea fiind neutralizata.

Sebastian Vettel ramane liderul ierarhiei generale a pilotilor dupa aceasta a saptea cursa a sezonului,  cu 141 de puncte. Urmeaza Lewis Hamilton, cu 129 de puncte, si Valtteri Bottas, cu 93 puncte. Mercedes conduce in clasamentul constructorilor.

Urmeaza Marele Premiu al Azerbaidjanului de la Baku pe un circuit stradal extrem de rapid.

Rezultatele cursei din Canada:



Lewis Hamilton, victorie categorica in Marele Premiu al Canadei