Formula 1

Lewis Hamilton scrie istorie la Silverstone

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

Britanicul Lewis Hamilton a castigat, duminica, pentru a sasea oara in cariera Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone si devine pilotul cu cele mai multe victorii in aceasta cursa.

Hamilton a pornit din a doua pozitie a grilei de start si singura misiune a fost sa-l devanseze pe coechipierul sau, finlandezul Valtteri Bottas.

Cei doi au avut un duel direct in prima parte a cursei, dupa care Hamilton s-a temperat si a asteptat primul rand de intrari la boxe.

Bottas a intrat primul si i-a cedat sefia lui Hamilton, pilot care a profitat apoi de o neutralizare cu Safety Car in urma iesirii in decor a lui Antonio Giovinazzi.

Aceasta a fost exact mutarea pe care o astepta Hamilton, iar britanicul ramanea la sefia cursei pe care nu avea sa o mai cedeze pana la final.

Bottas s-a clasat al doilea fara nicio emotie din partea monegascului Charles Leclerc de la Ferrari.

Tanarul pilot al Scuderiei a profitat de un acrosaj intre Sebastian Vettel si Max Verstappen, incident care l-a scos din ritm pe olandezul de la RBR Honda.

Lewis Hamilton devine pilotul cu cele mai multe victorii la Silverstone, sase la numar, devansandu-i pe Jim Clark si Alain Prost, pilotii care au castigat de cate cinci ori fiecare.



Lewis Hamilton scrie istorie la Silverstone