Formula 1

Lewis Hamilton, revoltat impotriva colegilor din Formula 1

Sursă foto: https://www.instagram.com/lewishamilton/

Campion mondial din Formula 1 este suparat pe colegii sai pentru ca acestia nu iau atitudine in cazul George Floyd.

"Unii dintre voi sunteti printre cele mai mari vedete si totusi ramaneti tacuti in fata nedreptatii.

"Nimeni nu misca un deget in industria mea, care este un sport dominat de albi. Eu sunt una dintre putinele persoane de culoare si raman singur", a scris Lewis Hamilton pe contul sau de Instagram.

Dincolo de ocean fierbe societatea dupa ce un cetatean de culoare a murit prin sufocare in timp ce era retinut de fortele de ordine.

In varsta de 46 ani, George Floyd a fost arestat in afara unui magazin din orasul american Minneapolis.

Cateva minute mai tarziu acestia isi pierdea viata dupa ce a fost tinut imobilizat la pamant intr-o forma extrema.

Din filmarile devenite virale pe internet se observa cum un politist pe numve Derek Chauvin il tine pe Floyd la pamant cu genunchiul in pofida strigatelor acestuia ca nu poate respira.

In vele din urma, dupa opt minute de imobilizare, Floyd a murit. Povestea pe larg aici.

Politia din Minneapolis a intervenit in urma unui apel din partea proprietarului unui magazin. Acesta reclama ca George Floyd ar fi cumparat un pachet de tigari folosind 20 de dolari falsi.

Cazul lui George Floyd a devenit unul de interes global, iar in Statele Unite au pornit revolte populare in mai multe orase.

Presedintele Donald Trump a plasat Garda Nationala si armata in stare de alerta pentru a preintampina extinderea protestelor devenite virale.

Mai multi jucatorii care au evoluat in etapa a 29-a din Bundesliga i-au adus un omagiu lui George Floyd, anunta Le Matin.Lewis Hamilton, revoltat impotriva colegilor din Formula 1