Formula 1

Lewis Hamilton ramane modest dupa ce l-a depasit pe Michael Schumacher

Sursă foto: https://twitter.com/LewisHamilton/

Britanicul Lewis Hamilton a devenit pilotul de Formula 1 cu cele mai multe clasari pe podium in istoria competitiei.

Hamilton a castigat Marele Premiu al Spaniei desfasurat pe circuitul Montmelo de langa Barcelona si ajunge la 156 de podiumuri.

Michael Schumacher a adunat in impresionanta lui cariera 155 de clasari pe podium si detinea recordul de podiumuri incepand cu Marele Premiu al Marii Britanii din 2002, cand il depasise pe Alain Prost (106).

Hamilton a ajuns la 88 victorii si mai are nevoie de trei succese in Marele Circ pentru a-l egala pe Michael Schumacher la acest capitol.

Dupa cursa din Spania noul recordman a declarat ca gaseste foarte ciudat sa depaseasca un pilot la care se uita in copilari.e

“Toti pilotii de acum am crescut uitandu-ne la Michael Schumacher si am visat sa ajungem intr-o zi aici.

“Ceea ce se intampla acum depaseste orice am visat ca si copil. Mai cred ca Michael a fost in mod evident un atlet si un pilot incredibil, asa ca sunt mereu umil si onorat sa fiu mentionat in aceeasi lumina cu piloti ca el, Ayrton si Fangio”, a declarat Lewis Hamilton.

Hamilton i-a invins la Barcelona pe Max Verstappen si pe Valtteri Bottas pentru al patrulea succes in cele sase curse de pana acum in actualul sezon.



Lewis Hamilton ramane modest dupa ce l-a depasit pe Michael Schumacher