Formula 1

Lewis Hamilton, primul in calificarile de la Hockenheim. Dezastru pentru Ferrari

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

Pilotul britanic Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Germaniei.

Echipierul de la Mercedes va pleca astfel pentru a patra oara in acest sezon din prima pozitie a grilei de start intr-un Mare Premiu.

Hamilton a fost singurul pilot care a coborat sub bariera de un minut si 12 secunde pe turul de circuit, fiind cronometrat in 1:11.767.

Pe pozitia secunda s-a clasat olandezul Max Verstappen de la Red Bull Racing, cu 1:12.113, pozitia a treia revenindu-i lui Valtteri Bottas, al doilea reprezentant al Sagetilor Argintii, care a oprit cronometrul la 1:12.129.

Pentru echipa Ferrari calificarile din Germania au fost de cosmar. Mai intai Vettel a avut probleme si nu a reusit sa parcurga nici macar un tur cronometrat.

Astfel, cvadruplul campion mondial va porni ultimul in cursa de duminica.

Charles Leclerc a fost cel mai rapid in a doua secventa a calificarilor, insa o problema la alimentarea cu combustibil l-a fortat si pe monegasc sa ramana in garaj pentru ultima parte a calificarilor.

Leclerc va porni al zecelea in cursa programata duminica de la ora 16:10.Lewis Hamilton, primul in calificarile de la Hockenheim. Dezastru pentru Ferrari