Formula 1

Lewis Hamilton, pas urias spre titlul mondial dupa victoria din Japonia

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Britanicul Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei cu plecare din pole position. Cursa a fost live text in aceasta pagina.

Echipierul de la Mercedes s-a impus in fata olandezului Max Verstappen si a australianului Daniel Ricciardo, cei doi piloti de la Red Bull Racing.

Sebastian Vettel a abandonat dupa numai cinci din cele 53 de tururi programate, germanul de la Ferrari, al doilea pe grila de start, fiind tradat de o problema la motor.

In aceste conditii, cu patru curse ramase de disputat pana la finalul sezonului, Hamilton are un avans de 59 de puncte in fata lui Vettel si doar o minune mai poate face ca britanicul sa rateze titlul mondial.

Vettel a anuntat din abandonul de la Suzuka patru curse in care nu are decat varianta unei ofensive totale. Ramane de vazut in ce masura cvadruplul campion mondial va reusi sa indrepte ceea ce a pierdut in ultimele curse. Pentru Vettel este al doilea abandon in ultimele trei curse, Ferrari fiind in cadere libera dupa o prima parte a sezonului solida.

Aflat pentru a 71-a oara in prima pozitie la startul unei curse de F1, Hamilton a pornit ca din pusca si a impus ritmul in fata unui Vettel care pierdea puterea motorului sau dupa doar cateva viraje.

Depasit in cascada de trei piloti intr-un singur viraj, Vettel a tras in cele din urma la boxa Ferrari si a fost nevoit sa abandoneze indepartandu-se aproape definitiv de titlul mondial al acestui sezon.

Hamilton a cedat prima pozitie in turul 23, dupa schimbul de pneuri programat, Ricciardo si Bottas trecand la conducere pentru cateva tururi. Bottas avea sa incetineasca vizibil la finalul turului 28, lasandu-l pe Hamilton sa treaca in fata, in timp ce Verstappen se apropia amenintator de cei doi.

Finalul a fost unul antrenant, Hamilton fiind ajuns de Verstappen in conditii de trafic. Britanicul a jucat insa inteligent si s-a folosit practic de pilotii intarziati din fata pentru a-l tine la respect pe olandez.



Lewis Hamilton, pas urias spre titlul mondial dupa victoria din Japonia