Formula 1

Lewis Hamilton obtine al 7-lea titlu mondial in Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/bet365/

Pilotul britanic l-a egalat pe Michael Schumacher la numarul de titluri mondial dupa victoria obtinuta, duminica, in Marele Premiu al Turciei de la Istanbul.

Hamilton a schimbat in turul 6 pe intermediare si pana la finalul cursei nu a mai intrat la boxe.

O strategie care i-a adus pilotului de la Mercedes victoria fara emotii.

A zece victorie pentru Lewis Hamilton in cele 14 curse disputate pana acum in sezonul 2020 desfasurat in conditii de pandemie.

Pentru podiumul de la Istanbul, circuit revenit in Formula 1 dupa noua ani, s-au luptat pana in ultimul viraj trei piloti.

Sergio Perez de la Racing Point a incheiat in cele din urma al doilea, fiind urmat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari.

Marele perdant al finalului de cursa a fost Charles Leclerc, monegascul pierzand doua pozitii intr-un singur viraj dupa ratarea perioadei de franare.

Revenind la Hamilton acest ajunge la 94 de victorii in Marele Circ si sapte titluri mondiale (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020).

La 35 ani si cum se prezinta raportul de forte in F1, Hamilton are toate sansele ca in anii urmatori sa depaseasca fara probleme bariera celor 100 de victorii si sapte titluri.

Stroll si Bottas, marile dezamagiri

Canadianul Lance Stroll a plecat din pole position si a condus autoritar cursa in primele 36 din cele 58 de tururi programate.

Oprirea programata pentru schimbarea pneurilor din pozitia de lider a dat peste cap ritmul pilotului de la Racing Point, acesta nereusind sa mai aduca in temperatura optima de rulare noile anvelope Pirelli.

In final doar un dezamagitor loc 9 pentru Lance Stroll, care a trait de la extaz la agonie cursa de la Istanbul.

O alta dezamagire a fost Valtteri Bottas, singurul om care il mai putea frana pe Hamilton din drumul acestuia spre titlul mondial.

Finlandezul de la Mercedes a prins o zi mizerabila ca vremea de la Istanbul si a incheiat pe locul 14 in afara puncte, dupa ce s-a rasucit de cinci ori in timpul cursei.



Lewis Hamilton obtine al 7-lea titlu mondial in Formula 1