Formula 1

Lewis Hamilton obtine al 5-lea titlu mondial in Formula 1

Sursă foto: twitter.com

Pilotul britanic Lewis Hamilton s-a incoronat campion mondial in Formula 1 pentru a cincea oara in cariera, duminica, la finalul Marelui Premiu al Mexicului.

O cursa pe care echipierul de la Mercedes a incheiat-o pe locul patru, rezultat suficient pentru a transa disputa cu Sebastian Vettel (Ferrari) inaintea ultimelor doua runde ale sezonului.

Pentru al doilea an consecutiv olandezul Max Verstappen (Red Bull) a obtinut victoria pe autodromul Hermanos Rodriguez din Mexico City.

Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen, cei doi echipieri de la Ferrari.

Vettel avea nevoie de victorie pentru a amana deznodamantul luptei pentru titlul mondial, insa niciun moment nu a reusit sa se apropie amenintator de Verstappen.

Plecat din prima pozitie a grilei de start, australianul Daniel Ricciardo a abandonat cu noua tururi inaintea finalului in timp ce ocupa pozitia a doua si se apara in fata atacurilor lui Vettel.

Hamilton l-a egalat cu aceasta ocazie pe legendarul pilot argentinian Juan Manuel Fangio. Doar Michael Schumacher are mai multe titluri mondiale (7).Lewis Hamilton obtine al 5-lea titlu mondial in Formula 1