Formula 1

Lewis Hamilton la Ferrari din 2021? O perspectiva care prinde contur

Sursă foto: https://twitter.com/LewisHamilton

Pilotul britanic Lewis Hamilton ar putea concura pentru Scuderia Ferrari din 2021, dupa ce isi va fi dus la bun sfarsit ultimul an de contract cu Mercedes.

Intalnirea pe care Lewis Hamilton a avut-o la Abu Dhabi cu John Elkann, boss-ul cel mare de la Ferrari a pus pe jar lumea Formulei 1 avida dupa povesti si speculatii.

Insusi Louis Camilleri, presedintele Ferrari, a confirmat ca au avut loc discutii preliminarii intre Hamilton si Elkann.

“Suntem incantati ca Lewis, in mod particular, si alti piloti de pe grila doresc sa vina si sa concureze pentru noi. Fiecare pilot din Formula 1 si-ar dori sa concureze pentru Ferrari.

“Avem un angajament pe termen lung cu unul dintre piloti (n.r. - Charles Leclerc), iar cu celalalt pilot (n.r. - Sebastian Vettel) angajamentul expira la finalul lui 2020. Ar fi prematur sa decidem acum pentru viitor. Vom analiza toate optiunile si vom lua cea mai buna decizie pentru noi”, a spus Camilleri.

Lewis Hamilton implineste 35 de ani la inceputul lui 2020 si tocmai ce a obtinut al saselea titlu mondial in Formula 1, al cincilea cu Mercedes (2014, 2015, 2017, 2018, 2019).

Britanicul a obtinut pana acum 84 de victorii, 88 de plecari din pole position si 151 de clasari pe podium in Marele Circ.

Ferrari nu a mai castigat titlul mondial la piloti in Formula 1 din 2007, cand finlandezul Kimi Raikkonen s-a incoronat campion.

Un an mai tarziu Hamilton cucerea primul sau titlu mondial la volanul unui McLaren dupa o batalie intensa cu brazilianul Felipe Massa.

Acesta din urma a fost campion mondial pret de cateva viraje precum fusese un ilustru politician de la noi presedinte in 2009 pentru cateva ore.



Lewis Hamilton la Ferrari din 2021? O perspectiva care prinde contur