Formula 1

Lewis Hamilton in pole position la Monte-Carlo

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

Pentru doar a doua oara in cariera pilotul britanic Lewis Hamilton va porni din prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu al Principatului Monaco.

Hamilton a stabilit, sambata, cel mai bun timp in calificarile celui mai tehnic Grand Prix din calendarul competitional, stabilind timpul de referinta la 1:10.166 si cu aceasta ocazie un nou record al traseului stradal de pe strazile din Monte-Carlo.

Britanicul l-a devansat cu doar 86 de miimi de secunda pe coechipierul sau, finlandezul Valtteri Bottas, astfel ca echipa Mercedes va monopoliza pentru a patra cursa la rand prima linie a grilei de start.

Max Verstappen de la Red Bull s-a clasat al treilea in fata lui Sebastian Vettel de la Ferrari, in continuare marea dezamagire a sezonului.

Socul calificarilor l-a reprezentat eliminarea monegascului Charles Leclerc (Ferrari) dupa prima secventa Q1 totul petrecandu-se din cauza unei erori de strategie a oamenilor din staff-ul de comanda al Scuderiei. Astfel, Leclerc va porni al 16-lea in cursa de casa, ceea ce reprezinta o dezamagire si o provocare in egala masura.



Lewis Hamilton in pole position la Monte-Carlo