Formula 1

Lewis Hamilton in pole position la Imola

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1/

Campionul mondial de la Mercedes a incheiat calificarile de sambata cu cel mai bun timp.

Lewis Hamilton a fost cronometrat cu 1:14.411 si l-a devansat pentru doar 35 de miimi de secunda pe mexicanul Sergio Perez de la Red Bull.

Pe pozitia a treia s-a clasat olandezul Max Verstappen, de asemenea de la Red Bull, la o diferenta de doar 78 de miimi de secunda in raport cu Hamilton.

Astfel, primii trei clasati in calificarile de la Imola au fost despartiti de mai putin de o zecime de secunda.

Pentru Hamilton va fi a 99-a plecare din prima pozitie a grilei de start, duminica, in Marele Premiu al Emiliei Romagna de la Imola, un traseu legendar intrat in istorie prin tragicul accident in care si-a pierdut viata legendarul Ayrton Senna.

Traseul de la Imola a revenit in calendarul Formulei 1 in 2020 dupa o absenta de 14 ani pe fondul compactarii calendarului din cauza pandemiei de Covid.

Victoria a revenit in 2020 lui Hamilton, dupa ce Valtteri Bottas plecase din pole position cu un timp mai bun cu opt zecimi comparativ cu cel al britanicului din calificarile de acum.

Fostii campioni mondial Sebastian Vettel si Fernando Alonso n-au reusit sa ajunga in secventa finala a calificarilor, urmand a pleca in cursa de pe locurile 13, respectiv 15.

Se putea si mai rau, Kimi Raikkonen nereusind sa treaca de prima secventa, urmand a fi al 16-lea pe grila de start.

Calificarile au fost marcate de accidentul japonezului Yuki Tsunoda din Q1. Sesiunea a fost intrerupta cu steag rosu pentru a permite degajarea epavei monopostului Alpha Tauri.

Tsunoda, unul dintre debutantii din 2021, va pleca ultimul in cursa de duminica.



Lewis Hamilton in pole position la Imola