Formula 1

Lewis Hamilton il invinge pe Max Verstappen la Hungaroring

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Britanicul Lewis Hamilton i-a aratat olandezului Max Verstappen cine este cu adevarat boss-ul momentului in Formula 1.

Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu al Ungariei prin depasirea adversarului sau cand mai erau doar trei tururi din cele 70 programate.

Desi a mers pe o strategie diferita care a implicat o trecere in plus la standuri pentru schimbarea pneurilor, Hamilton a mers cu pedala acceleratiei la fund in ultimele 20 de tururi si a reusit sa anuleze avansul lui Verstappen de peste 15 secunde.

Cu trei tururi inaintea finalului Hamilton l-a ajuns pe Verstappen si a trecut de olandez, acesta din urma neavand nicio sansa de a opune rezistenta cu pneurile iesite din parametrii optimi de utilizare.

Verstappen a intrat in turul urmator la boxe si a trecut pe softuri pentru ultimele doua tururi in tentativa de a obtine punctul bonus pentru cel mai rapid tur in cursa, ceea ce s-a si intamplat.

Hamilton a trecut primul linia de sosire cu un avans consistent si a bifat a saptea victorie din cariera in Marele Premiu al Ungariei, consolidandu-si prima pozitie in clasamentul pilotilor din Formula 1.

Podiumul de pe Hungaroring a fost completat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, pilot care l-a depasit pe coechipierul sau, Charles Leclerc, in ultimele tururi ale intrecerii.

Steagul in patratele de la final a fost fluturat de francezul Simon Pagenaud, pilot in campionatul american Indycar si care in acest an a castigat cursa de 500 de mile de la Indianapolis cu plecare din pole position.

Ordinea la final:

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h35m03.796s
3 Sebastian Vettel Ferrari 1m01.433s
4 Charles Leclerc Ferrari 1m05.250s
5 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault
6 Pierre Gasly Red Bull/Honda
7 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari
8 Valtteri Bottas Mercedes
9 Lando Norris McLaren/Renault
10 Alexander Toro Rosso/Honda


Lewis Hamilton il invinge pe Max Verstappen la Hungaroring