Formula 1

Lewis Hamilton, cel mai rapid in primele antrenamente de la Baku

Campionul mondial Lewis Hamilton de la Mercedes a stabilit, vineri, timpul de referinta in primele antrenamente libere din Marele Premiu al Europei gazduit in premiera pe un traseu stradal la Baku (Azerbaidjan).

Hamilton a oprit cronometrul la 1:46.435 si l-a devansat cu aproape patru zecimi pe coechipierul sau Nico Rosberg, liderul clasamentului pilotilor cu doar 9 puncte avans.

Finlandezul Valtteri Bottas de la Williams, al treilea in Marele Premiu al Canadei, a obtinut al treilea timp la Baku, la sase zecimi de liderul Hamilton.

Pozitia a patra pentru Fernando Alonso de la McLaren-Honda, pilot mai lent cu o secunda si jumatate in raport cu etalonul sesiunii, in timp ce Sebastian Vettel de la Ferrari a pierdut 2.2 secunde.

Traseul de la Baku este unul suta la suta stradal construit in apropierea falezei de la Marea Caspica si are o lungime de 6.003 km. In cursa programata duminica va fi acoperit de 51 de ori pentru un total de 306.049 km. Interesant este ca sapte din cele 20 de viraje sunt la 90 de grade, iar lunga linie dreapta extrem de valurita permite atingerea unor viteze de 320 km/h.

Pilotii s-au plans la conferinta de presa de joi de absenta zonelor de siguranta in multe zone fierbinti de pe traseu. Circuitul de la Baku ar trebui sa gazduiasca Marele Circ in urmatorul deceniu potrivit contractului incheiat intre parti.



Lewis Hamilton, cel mai rapid in primele antrenamente de la Baku